icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Vintertid_colourbox_1128x600.jpg
Løn og arbejdstid

Tjek op, hvad vintertid betyder for dig

Natten til søndag den 25. oktober skiftede vi til vintertid. Var du på arbejde, da urene blev sat en time tilbage, har det betydning for din løn eller arbejdstid.

Det er som bekendt ikke alene tid til at sætte havemøblerne tilbage. Vi er også overgået fra sommertid til vintertid. Klokken tre om natten mellem lørdag den 24. oktober og søndag den 25. oktober blev urene sat en time tilbage, og dermed blev natten en time længere. Det har betydning for din løn eller arbejdstid, hvis du var på natarbejde.

Din leder kan have krævet, at du var på arbejde en time længere, end din vagt normalt varer, således at vagten sluttede til normal tid efter den nye vintertidsregning. Den time skal du naturligvis kompenseres for. Og det kan ske på to måder, fortæller Socialpædagogernes juridiske konsulent Troels Petersen.

Enten kan du få betaling for den ekstra time. Eller også kan du få en times afspadsering en anden dag. I så fald skal du have din afspadseringstime inden for en vagtperiode – det man kalder en normperiode. Hvor lang normperioden er afhænger af din overenskomst. I nogle overenskomster er normperioden fire uger og i andre overenskomster kan den være op til et år.

Er du i tvivl om, hvad der gælder for dig, så spørg din TR eller kontakt din lokale kreds.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Overenskomster og aftaler, Tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter