icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Topbillede_til_artikel_podcast.png
Artiklen har en Podcast tilknyttet
Podcast

Metoder og tilgange: KRAP

KRAP er en anerkendt tilgang til at arbejde ressourcefokuseret og helhedsorienteret med den enkelte borger. Hør idékvinden bag KRAP, Lene Metner, fortælle om tilgangen, og få indblik i, hvordan socialpædagogerne på Skovbjergparken i Ikast arbejder med KRAP i praksis.

Nogle gange skal ressourcer findes i det lille smil – eller glimtet i øjet, der opstår over glæden ved at lave mad eller male.

KRAP står for Kognitiv, Ressourcefokuseret, Anerkendende Praksis og er et socialpædagogisk system, særligt udviklet til at understøtte voksne med udviklingshandicap. KRAP-metoderne afdækker kompetencer, udfordringer og mestringer, der giver et samlet billede af borgernes ressourcer og hjælper dem til at lykkes i hverdagen.

I denne podcast fortæller Lene Metner om teorierne bag KRAP, og så kan du høre, hvordan socialpædagogerne Mette Tidemann og Dorte Madsen bruger systemet i praksis på Skovbjergparken i Ikast.

Sådan lytter du:

Medvirkende:

  • Lene Metner, psykolog ved PsykologCentret Viborg/Skive og udvikler af KRAP-systemet
  • Mette Tidemann, socialpædagog og teamleder på Skovbjergparken
  • Dorte Madsen, socialpædagog og teamleder på aktivitetscenteret på Skovbjergparken

Produceret og tilrettelagt af Mie Brandstrup, Genlyd Podcast

Musik: Peter Sejersbøl

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Boenheder, Kognitiv, Marginaliserede, Sindslidelser, Beskæftigelse

Relaterede artikler