icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Louise T.png
#socialpædagog

'Jeg er vild med julen'

For Louise Thomsen er december en måned, der giver hende mulighed for at dyrke noget af det, hun holder mest af - julen. Så der bliver pyntet op i stor stil på Høvejen - i tæt samarbejde med beboerne

Jeg hedder Louise Thomsen, er 33 år og arbejder som socialpædagog på botilbuddet Høvejen i Randers. Her bor 10-11 unge mellem 18 og 30 år, som har forskellige udfordringer – lige fra udviklingshæmning til senfølger af massivt omsorgssvigt.

Jeg ELSKER julen, og derhjemme har jeg pyntet op overalt. På Høvejen er det mig, der står for den årlige julepynteweekend, som tidsmæssigt ligger, så det passer med min arbejdskalender – nemlig på min sidste weekendvagt inden 1. december. Det er et plus, at jeg selv er glad for julepynt, for når vi gør noget, vi elsker, smitter det af på beboerne.

Men det er beboerne, der skal vælge julepynten. Ikke mig. Derfor har Høvejen fx en masse julepynt med temaet fra filmen ’Frost’ – noget, beboerne har valgt, og som jeg fx ikke selv ville hænge op derhjemme. Jo mere erfaren, jeg bliver som socialpædagog, jo mere bliver jeg opmærksom på vigtigheden af at sikre beboernes selvbestemmelse og integritet. Vi er gæster i deres hjem.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis, Springet