icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg
Fif fra juristen

Kørsel af plejebarn til coronatest: Det skal du huske

Socialpædagogerne har gennem den seneste tid fået en del henvendelser med spørgsmål om, hvordan kørsel med plejebarn til coronatestcenter skal honoreres. Læs juristens svar her

Vi har bl.a. fået en henvendelse fra Midt- og Vestjylland, hvor den biologiske familie ønskede, at plejebarnet skulle testes, inden plejebarnet skulle hjem og holde jul. Det nærmeste testcenter lå 50 km fra plejefamiliens hjem.

Da familien efterfølgende sendte kørselsopgørelse til kommunen, henviste kommunen plejefamilien til, at denne kørsel var dækket af omkostningsbeløbet. Kommunen ville derfor ikke betale for kørslen. Kommunen afviste betaling på trods af, at der var nedskrevne retningslinjer for, hvad omkostningsbeløbet skulle dække i forhold til kørsel. Det fremgik af disse retningslinjer, at omkostningsbeløbet dækkede kørsel til almindelig læge.

Det er forbundets opfattelse, at plejefamilien skal have dækket denne kørsel, og kredsen er gået ind i sagen. For tiden bliver der foretaget mange tests, og testcentrene ligger ikke altid lige rundt om hjørnet. Socialpædagogerne anbefaler derfor, at du som familieplejer inden kørsel til test får afklaret spørgsmålet om honorering med kommunen.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Coronavirus, Familieplejere, Børn og unge