icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Sommertid-foto.gif
Arbejdstid

Det betyder sommertid for dig

Natten til søndag den 31. marts blev urene stillet en time frem til sommertid. Hvis du var på arbejde imens, har det betydning for din arbejdstid

Da urene i weekenden blev stillet en time frem og dermed gav udsigt til lysere aftener, og i en overgang mørkere morgener, kan det have betydning for din arbejdstid.

Hvis du var på nattevagt mellem d. 30. og 31. marts, og du afsluttede din vagt på det tidspunkt, du normalt har fri, har du arbejdet en time for lidt. Derfor er der et par ting, du skal være opmærksom på, fortæller juridisk konsulent hos Socialpædagogerne Troels Petersen.

– Hvis ikke længden på din vagt er blevet ændret, så du har fri en time senere end normalt, skal du bruge en times optjent afspadsering for, at dit timetal fortsat passer.

Det er dog vagtplanlæggeren på din arbejdsplads, der i sin planlægning bør tage højde for døgnets ændrede længde, tilføjer Troels Petersen. Men hvis du alligevel oplever, at din faktiske arbejdstid afviger fra det aftalte, eller at du uretmæssigt bliver trukket en time, bør du kontakte din TR eller kreds.  

Ændrer ikke på hviletiden 

Overgangen fra vinter- til sommertid ændrer dog ikke på, at hviletiden mellem vagterne fortsat skal overholdes, så der skal være 11 timer fra det tidspunkt, du forlod seneste vagt, og indtil en ny vagt kan begynde. Hvis du har indgået aftale om nedsat hviletid, skal der også stadig være otte timers hviletid mellem dine to vagter.

Opdateret marts 2024

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Overenskomst