icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
#socialpædagog.png
#socialpædagog

På med brillen - tag angsten i hånden

Vores opgave er at hjælpe borgere med at komme godt i job eller uddannelse samt at mestre eget liv. Og det gør vi med en tværfaglig indsats, hvor vi bl.a. inddrager virtual reality, fortæller socialpædagog Michael Berdiin Hansen

  • / Foto: Privat

Jeg hedder Michael Berdiin Hansen, er 33 år og arbejder hos Kompetencecenter Skanderborg, afd. Socialpsykiatri og Beskæftigelse. Vores opgave er at hjælpe borgere med at komme godt i job eller uddannelse samt at mestre eget liv. Vi arbejder tværfagligt i fem team, og her har jeg bl.a. sammen med min ergoterapeut-kollega Emil haft fokus på virtual reality (VR). ’På med brillen – tag angsten i hånden’ kalder vi det. Vi bruger VR til borgere, som fx oplever angst, når de skal ud at handle, køre i bus, eller når de skal forbi jobcentret. Vi har bl.a. lavet en lille film, hvor en 20-årig kvinde med atypisk autisme selv fortæller, hvordan hun med VR-eksponering har trænet sig op til at kunne håndtere sin angst for at gå i supermarkeder. Vi har også fået lavet en rehabiliteringsvideo, der forbereder borgerne på, hvad der skal ske, når de kommer ind til et rehabiliteringsmøde. Min oplevelse er, at borgerne med VR føler sig taget i hånden og er mere trygge, fordi vi på den måde forbereder dem på, hvad de kan forvente.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis, Beskæftigelse