icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg
Fif fra juristen

Kommunen kan ikke sætte loft over vederlag

Nogle kommuner sætter loft over vederlag. Men de kan ikke blande sig i, hvordan en plejefamilie aflønnes af andre kommuner, skriver jurist Cathrine de Voss

I forbindelse med, at vi har gennemgået plejefamiliers kontrakter, er vi blevet opmærksomme på, at nogle kommuner har sat et loft over, hvor meget du som familieplejer må tjene. Det kan være formulereret sådan her: ’Den enkelte familieplejer maksimalt samlet må oppebære 12 vederlag, og plejefamilien maksimalt må oppebære 20 vederlag’.

Det er forbundets opfattelse, at kommunerne ikke har hjemmel til at lave en sådan maksimering af vederlag. Plejefamilier må tage de børn i pleje, som deres plejetilladelse giver mulighed for. Hvordan plejefamilier aflønnes af andre kommuner, kan en kommune ikke blande sig i. Kommunen kan derimod sikre sig, at der det rette match i forhold til de øvrige børn i familien ved at bede om en beskrivelse af disse børn.

Vi anbefaler, at man altid tager den faglige konsulent i sin lokale kreds med på råd, når man forhandler kontrakt med kommunen. Find din kreds her. 

Bliv medlem og få tryghed, netværk og juridisk hjælp

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Familieplejere, Børn og unge