icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
BrianL_BenteJ_NilsLund_1128x600_Logo.png
Podcast

Metoder og tilgange: Neuropædagogik

Hvad vil det sige at arbejde neuropædagogisk – og hvad består neuropædagogikken grundlæggende af? I dette afsnit bliver du introduceret til neuropædagogik, og får bl.a. viden om hjernens inddeling, menneskesynet og den neuropædagogiske analyse

Neuropædagogik kan defineres som ’praktisk anvendelse af neurologi og neuropsykologi’. Som socialpædagog bruger du neuropædagogik som forståelsesramme til at tilpasse indsatsen overfor borgeren, så der skabes de bedst mulige vilkår for at understøtte den enkeltes livskvalitet og trivsel.

Men hvad vil det egentlig sige at arbejde neuropædagogisk – og hvad består neuropædagogikken grundlæggende af? Det bliver du introduceret til i dette afsnit af Socialpædagogernes podcast, hvor vi dykker ned i hjernens inddeling, menneskesynet, den neuropædagogiske analyse, og selvfølgelig hvordan du arbejder socialpædagogisk ud fra tilgangen.

FAGLIGT REFLEKSIONSVÆRKTØJ: Download dette refleksionsværktøj om neuropædagogik og sæt gang i den faglige refleksion enten selv eller med dine kolleger

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende:
Brian Laurenborg, socialpædagog på Odenseværkstederne og Bente Juul, neuropædagogisk konsulent tilknyttet Hjerneskadecentret i Odense

Tilrettelæggelse og produktion: Mie Brandstrup, Genlyd podcast