icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Marie Sonne - foto Robert Wengler.jpg
Kommentar

Sæt turbo på meritløsningen

Vi skal merituddanne mange af de engagerede og erfarne ufaglærte medarbejdere, der i forvejen findes på området. Dermed kan vi øge andelen af socialpædagoger på de socialpædagogiske tilbud med 10 procentpoint over otte år, siger forbundsnæstformand Marie Sonne

Faglighed forandrer liv. Det ved vi. Derfor er det også så uhyre vigtigt, at vi får flere uddannede socialpædagoger på det sociale område. Og det er desværre svært. Det ved vi. Den barske sandhed er jo, at det er svært at rekruttere kvalificerede kolleger – og at det allerede i dag er sådan, at kun omkring halvdelen af medarbejderne har en socialpædagogisk uddannelse.

Det skal vi ændre på. Vi skal merituddanne mange af de engagerede og erfarne ufaglærte medarbejdere, der i forvejen findes på området. Hvis vi gør det, kan vi øge andelen af socialpædagoger på de socialpædagogiske tilbud med 10 procentpoint over otte år. Derfor var det også en rigtig god nyhed, at dét tog allerede kører.

Region Syddanmark og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har sammen udviklet en ny model for merituddannelse for pædagoger på det sociale område – med løn. I Aarhus har de første studerende allerede taget plads på en spritny socialpædagogisk meritpædagoguddannelse på VIA, og uddannelsen er målrettet ufaglærte ansatte på socialpædagogiske arbejdspladser.

Det er Socialpædagogerne Østjylland, der har taget initiativ til den ny merituddannelse, som er en specialiseret meritpædagoguddannelse, der skal styrke kompetencerne og sikre mere faguddannet personale på socialområdet. Uddannelsen er skabt i tæt samarbejde med VIA, Region Midtjylland samt Aarhus, Skanderborg og Norddjurs kommuner.

Jeg hepper på dem, og jeg håber, at også andre kommuner og regioner arbejder videre i sporet med at uddanne flere socialpædagoger. Og sammen skal vi arbejde på allerede i folkeskolen, på ungdomsuddannelserne og på højskolerne at synliggøre vores fantastiske profession.

Vi skal merituddanne mange af de engagerede og erfarne ufaglærte medarbejdere, der i forvejen findes på området.

Marie Sonne, forbundsnæstformand

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Meritpædagoguddannelse, Forbund og a-kasse