icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
#socialpædagog

FTR: 'Jeg vil ikke for langt væk fra hverdagen'

Jeanette Stokholm er frikøbt som FTR 25 timer om ugen, men har indimellem nogle timer med borgerne. Det er vigtigt for hende ikke at komme for langt væk fra kollegernes hverdag, fortæller hun

Jeg hedder Jeanette Stokholm, er 55 år og er socialpædagog ved Udviklingscenter Vest i Esbjerg, som bl.a. er et botilbud og bostøtte for voksne med et udviklingshandicap. Jeg er frikøbt som FTR 25 timer om ugen, men har indimellem nogle timer med borgerne.

Det er vigtigt for mig ikke at komme for langt væk fra mine kollegers hverdag. Og jeg ville være ked af ikke at kunne bringe min socialpædagogiske faglighed i spil.

Jeg har fx tidligere arbejdet med en ung pige fra Nordjylland, der havde det rigtig svært i livet, med andre mennesker og med ’systemet’. Der lå et stort arbejde i at skabe en professionel relation og motivere hende til at modtage støtte, hvor det i første omgang bare handlede om, at døren blev åbnet. Hun havde gæld til alle mulige, og da tilliden var skabt, kunne jeg få lov til at støtte hende i at rydde op i økonomi og relationer – støtte og guide hende i, hvad hun gerne ville med sit liv.

Mød Lotte Anhøj Henriksen, der også er FTR: Kollegaerne skal have den løn, de har krav på

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis, Kognitiv, Sindslidelser