icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Lene Mogensen.png
#socialpædagog

Jeg ser mig selv som kulturbærer

Med mange års erfaring er jeg kulturbærer og med til at videreføre alt det gode ved Kamager. Jeg har oplevet, hvordan vores pædagogiske tilgang har rykket sig, fortæller socialpædagog Lene Mogensen, der lige har fejret 25-års jubilæum på Kamager

  • / Foto: Privat
  • 06-23 /

Jeg hedder Lene Mogensen, er 55 år – og har lige fejret 25-års jubilæum som socialpædagog på Kamager. Jeg har været med fra den dag, bostedet åbnede, og de mange år skyldes i høj grad, at det er en arbejdsplads, hvor man som medarbejder har god mulighed for at udvikle sig og få indflydelse.

Med mine mange års erfaring er jeg kulturbærer og med til at videreføre alt det gode ved Kamager. Jeg har oplevet, hvordan vores pædagogiske tilgang har rykket sig. Det handler rigtig meget om, at vi i dag har langt større fokus på beboernes ret til at bestemme over deres eget liv.

Før hed overskriften ’et liv så normalt som muligt’, og vi gjorde fx alt for, at beboerne oplevede fest og farver og blev tilbudt en masse fælles sociale aktiviteter. I dag arbejder vi langt mere på beboernes præmisser og tager afsæt i den enkelte beboers behov. Fx ved vi nu, at mange er udfordret på deres sansesystem, hvorfor vi i langt højere grad forsøger at tilpasse pædagogik, rammer og rette stimuli i forhold til den enkelte borger.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis