icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Spædbarnsterapi_SLpodcast.png
Artiklen har en Podcast tilknyttet
Hør socialpædagog og familiebehandler, Jeanette Damgaard Skov, psykoterapeut og partner i Dansk Institut for Spædbarnsterapi, Inger Poulsen, og plejemor og socialpædagog Maj-Britt Weise fortælle, hvordan de bruger spædbarnsterapi i deres arbejde med mennesker med tidlige traumer
Podcast

Metoder og tilgange: Spædbarnsterapi

Spædbarnsterapi er en metode til at løsne op for traumer, som er opstået i den tidlige start på livet. I episoden kan du både høre om den rene terapiform, og hvordan du kan bruge terapiens metoder pædagogisk i dit arbejde som socialpædagog og plejeforælder

Voldsomme episoder såsom omsorgssvigt eller tvangsanbringelse kan sætte dybe spor i børns mentale og fysiske udvikling, og det er derfor vigtigt, at barnet møder forståelse og interesse for den traumatiserende oplevelse. 

Spædbarnsterapi er en terapiform, hvor man går ind og samtaler om personens oplevede traumer, hvor terapeuten sætter ord på det oplevede og personen får fortalt sin historie. På den måde er ordene med til at bringe orden i kaosset og traumet bliver en identificeret del af personens liv. Terapien og dens metode kan være gavnlig både for børn, unge og voksne med traumatiske oplevelser i bagagen.

BRUG PODCASTEN: Download dette refleksionsværktøj, og brug det som redskab til at forankre din nye viden om spædbarnsterapi

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Maj-Britt Weise, plejemor og socialpædagog - Jeanette Damgaard Skov, socialpædagog og familiebehandler - Inger Poulsen, psykoterapeut og partner i Dansk Institut for Spædbarnsterapi

Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede / Kontekst & Lyd