icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
COLOURBOX59750392.jpg
Boligskatten bliver fremover trukket direkte fra din månedlige indkomst. Det kan betyde, at man får mindre udbetalt, men til gengæld skal man ikke have penge op af lommen to gange årligt for at betale grundskyld.
løn

Mindre på lønsedlen? Bare rolig, pengene passer

Hvis du er boligejer, får du muligvis mindre i løn udbetalt hver måned i 2024. Det skyldes, at boligskatten er blevet omlagt. Men det har ingen betydning for din reelle løn

Måske undrer du dig over, at du fik mindre udbetalt i løn i januar måned, end du plejer. Det skyldes dog ikke, at din arbejdsgiver har regnet forkert, eller at du er gået ned i løn. Årsagen er med al sandsynlighed, at du er boligejer, og at lønsedlen afspejler, at der er kommet nye regler for opkrævning af boligskat.

Fra januar 2024 trækkes den del af din boligskat, der kaldes grundskyld, automatisk fra din indkomst. Som noget nyt opkræver Skat grundskylden ved at sætte dit månedlige fradrag ned. Grundskyld har du indtil videre betalt til kommunen to gange årligt. Det skal du ikke mere, da Skat fremover opkræver al boligskat via din indkomst hver måned.

Ændringen i opkrævning af boligskat har ingen indflydelse på størrelsen af hverken din løn eller skatten alt i alt. Det, du opkræves ekstra, sparer du på din budgetkonto.

Læs mere hos Skat Boligskat 2024