icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Film

At være barn af sindslidende

“Blev hendes børn spurgt om, hvordan det var at leve med en trist mor? At leve med en angstfuld mor, som måtte lukke verden ude under angstens favntag, og ingen kunne nå ind? Blev hendes børn spurgt om, hvordan det vat at leve med en mor med bulimi, som ikke kunne forstyrres, når hun var i madens vold? Blev de spurgt om, hvad de følte, da hun i depressionens bølgedal ikke havde kræfter og lå på sofaen og måtte sove – når tårer, skældud, råben og skrigen var de lyde, der hørtes i hjemmet? Blev de spurgt om, hvad de følte, da de for første gang så hendes brændemærker og ar efter knive på armene? Ingen spurgte. Moderens skam, skyld og vrede voksede i takt med at ingen så hendes børn. Jeg var børnenes mor.”

  • Af Karianne Bengtsen Blem
  • 20-2005 /

For nylig udkom en film, der viser, hvordan børn kan blive påvirket af en opvækst med forældre, som har en sindslidelse. Samtidig giver filmen et bud på, hvordan vi alle kan være med til at gøre hverdagen og livet lettere for børnene.

“Jeg har bedt gud om hjælp til at få en anden familie” er oprindelig en norsk film, som nu er blevet udgivet af Socialt Udviklingscenter (SUS) med danske tekster. Emnet skildres blandt andet med interview med Kari Killén og den henvender sig til medarbejdere, der er i kontakt med forældre med sindslidelse eller deres børn.

Filmen kan rekvireres  i SUS, tlf. 3393 4450, sus@sus.dk, www.sus.dk.

Den koster 300 kroner plus forsendelsesomkostninger og varer 30 minutter.