icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Ligestilling

Kvindestemmer i 100 år

Det er 100 år siden, at kvinder fik stemmeret til kommunalbestyrelser, og det fejrer Socialpædagogerne sammen med LO og en lang række andre organisationer i en festparade gennem København den 20. april.

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 08-2008 /

Socialpædagogernes formand Kirsten Nissen:

– Vi har valgt at markere dagen for at vise, at det ikke altid har været naturligt, at mænd og kvinder blev behandlet ens med samme rettigheder og indflydelse.

– Dagen er også en markering af, at godt nok er det 100 år siden, at kvinderne fik stemmeret til byrådet, alligevel vrimler det  i dag ikke med kvindelige borgmestre. Så selv om man kan tale om, at vi har lighed for loven, så halter det stadig med også at have indflydelse.

– Men vi skal ikke kun give mændene skylden for den fordeling. Vi skal også selv ville have den indflydelse. Desuden er der nogle ting, som skal være opfyldt, før vi får reel ligestilling. Vi skal have ligestilling i hjemmene, så det ikke altid er sådan, at det er kvinderne, der  bruger mest tid på hjemmefronten, samtidig med, at vi deler arbejdet i erhvervslivet med mændene. I Danmark er der jo ligestilling i forhold til erhvervsfrekvensen.

– Vi skal stadig være bevidst om at skabe reel ligestilling, støtte hinanden og samarbejde med de mænd, der synes, at tingene også gerne må være anderledes, så vi får et ligestillet samfund, siger Kirsten Nissen.

I festparaden deltager både  faglige organisationer, politiske partier og andre sammenslutninger, blandt andet kvindeorganisationer. Festparaden åbner på Frederiksberg Rådhus kl. 14 med musik og taler. Herefter går man videre ad Værnedamsvej og ned ad Vesterbrogade for at ankomme omkring klokken 16 til Københavns Rådhusplads. Her tilslutter festparaden sig det store arrangement, som Københavns Kommune står for.

 

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Ligestilling