icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Bogomtale

Mor hjælp mig

  • Redigeret af Maria Rørbæk
  • 03-2010 /

Af Dorthe Ørsig

Denne bog er tiltænkt forældre, hvis barn lige har fået en autismediagnose, og kan sikkert også gavne familieplejere i samme situation. Bogen er skrevet og illustreret af Dorthe Ørsig, der er mor til Frederik – og den indeholder alle de råd, hun ville ønske, hun selv havde fået, da Frederik fik autismediagnosen. Rådene er helt konkrete og handler for eksempel om at fotografere legetøjet og sætte billeder op på de kasser, hvor henholdsvis togbanen og Pixelinespillene hører hjemme.

Eller om at belønne hårvask med chips eller vingummibamser. Dorthe Ørsig indleder afsnittet om søskende med at slå fast, hvor hårdt det kan være at have en søskende med autisme. Herefter beskriver hun, hvad familien gør for at støtte Frederiks 6-årige søster Freja. For eksempel har hun helle på værelset, hvor Frederik ikke bestemmer noget som helst. Hvis han ikke må komme derind, må han ikke komme derind. En gang om ugen sover Freja hos mormor. I afsnittet 'Nej, ikke et nej', beskriver Ørsig, hvor vigtigt det er, at fortælle Frederik, hvad han skal gøre – i stedet for hvad han ikke skal gøre. Andre afsnit handler for eksempel om aftaler, venner og familie, godnat, spisetid og dyr.

Videnscenter for Autisme, 99 sider, kan bestilles via www.autisme.dk