icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Bogomtale

Håndbog i neuropædagogik

  • Redigeret af Lone Marie Pedersen
  • 05-2013 /

Af Hjerneskaderådgivningen, Odense Kommune

Nu foreligger anden udgave af ‘Håndbog i neuropædagogik’, der udkom første gang for 10 år siden. I den mellemliggende periode er der i 2007 kommet en kommunalreform, som har flyttet ansvaret for at genoptræne og rehabilitere senhjerneskadede personer til kommunerne. Det er håndbogens mål at give viden og værktøjer til de kommunale medarbejdere, så de kan håndtere de situationer, som opstår undervejs i rehabiliteringsprocessen. Håndbogen gennemgår hjernens fundamentale opbygning og viser, hvordan man tolker hverdagssituationer med senhjerneskadede borgere. Der findes ikke en facitliste for neuropædagogik. Den kan anvendes af alle faggrupper, er forfatternes budskab. Den indeholder tre cases med typiske hverdagssituationer, og det bliver grundigt gennemgået, hvordan situationerne med en neuropædagogisk praksis kan håndteres. Kommunerne fattes penge, og det betyder, at specialtilbud som behandling af senhjerneskadede har trange kår. Det er derfor forfatternes håb, at håndbogen kan være med til – trods smalhals – at opretholde kvalitet og effektivitet i behandlingen.


Hjerneskadeforeningen og Neuropædagogisk Team, Odense Kommune, og otte andre kommuner. 112 sider. 150 kr. Bestilles på tlf. 6375 0380.

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Uddannelse, Socialpædagogisk praksis