icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg (1)
Hvordan er det nu, det er med den 5. ferieuge og ferietillægget, når du er plejefamilie? Få fif fra juristen.
Fif fra juristen

Hold øje med 5. ferieuge og ferietillæg

Den 5. ferieuge skulle være udbetalt senest med din martsløn, hvis du ikke afholdt den sidste år. Og så er der ferietillæg på vej. Bliv opdateret af jurist Cathrine de Voss her

Udbetaling af 5. ferieuge

Hvis du ikke har afholdt din 5. ferieuge inden udgangen af ferieafholdelsesperioden, der udløb 31. december 2023, så skal den 5. ferieuge komme automatisk til udbetaling senest den 31. marts 2024.

Det skal bemærkes, at du kun har ret til at få 5. ferieuge udbetalt, hvis den ikke er afholdt. Hvis kommunen har varslet samtlige fem ugers ferie til afvikling, vil også 5. ferieuge blive betragtet som afviklet – medmindre du har gjort indsigelse (helst skriftligt) mod ferievarslingen.

Hvis du ikke har fået din 5. ferieuge udbetalt med marts-lønnen eller tidligere, og du mener at have ret til den, så kontakt din kreds.

Ferietillæg

Ifølge ferieloven har du som familieplejer ret til et ferietillæg på 1 pct. af din ferieberettigede løn. Og ferietillægget udbetales ad to omgange.

Første udbetaling kommer sammen med lønnen for maj og dækker perioden fra den 1. september til den 31. maj.

Anden udbetaling kommer sammen med lønnen for august og dækker perioden fra 1. juni til 31. august.

Så hold øje med dine lønsedler for hhv. maj og august måned for at se, om du får dit ferietillæg.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Familieplejere, Børn og unge

Relaterede artikler