icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close

Anfald og behandling

"Epilepsi og udviklingshæmmede. Anfald og behandling". Det er titlen på en pjece, der fortæller om epilepsi hos udviklingshæmmede.

"Epilepsi og udviklingshæmmede. Anfald og behandling". Det er titlen på en pjece, der fortæller om epilepsi hos udviklingshæmmede.

Mere end en fjerdedel af alle udviklingshæmmede har epilepsi, og pjecen henvender sig især til de mange fagfolk, der arbejder med udviklingshæmmede. For eksempel på institutioner og i bofællesskaber.

"Personalet ser anfaldene, de observerer medicinens virkninger og eventuelle bivirkninger, og ikke mindst tager de stilling til, hvilken støtte, der skal ydes her og nu. Det kan give anledning til mange spørgsmål - og frustrationer - at skulle håndtere epilepsi hos udviklingshæmmede", står der i forordet til pjecen.

"Epilepsi har en væsentlig indflydelse på den udviklingshæmmedes hverdag både i familien og på institutionen, og personalet skal være i stand til både at yde social og medicinsk/behandlingsmæssig støtte."

Overlæge Anne Sabers fra Epilepsihospitalet i Dianalund og overlæge, dr. med. Peter Uldall fra børneafdelingen på Rigshospitalet gennemgår epilepsiens væsentligste sider og sætter fokus både på sygdommen og på behandlingen.

Videnscenter om Epilepsi har udgivet pjecen. Den er gratis og kan fås på adressen: Videnscenter om Epilepsi, Kolonivej 7, 4293 Dianalund, tlf. 5826 4200, lok. 4119, e-mail: videnscenter@epilepsi.dk. Eller pjecen kan bestilles direkte på centrets hjemmeside: www.epilepsi.dk