icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close

Forbiere fejrede hjemløsedagen

- Måske skulle vi prøve at lave et indendørsarrangement næste år - bare for afvekslingens skyld, jokede en af de hjemløse, der var mødt på Christiansborg Slotsplads for at markere den nationale hjemløsedag den 17. oktober.

Vejret var nemlig ikke gavmildt på FNs internationale fattigdomsdag. Men de knapt syv grader og truende skyer lagde ikke en dæmper på de hjemløses lyst til at markere deres sag, møde gamle venner og hylde Henriette Berthelsen, Rådet for Socialt Udsatte, der fik årets hjemløsepris for sit kolossale arbejde med udsatte grupper - og især de hjemløse grønlændere.

- Vi er vant til fryse røven i laser. Men godt selskab varmer jo, påpegede én i flokken og nikkede op mod Anne Marie Helger, der netop indtog scenen, som i dagens anledning var prydet med sloganet 'fattigrøvropa'.

I en enorm kjole kreeret af de hjemløses blad 'Hus forbi' og et hus på hovedet gav Anne Marie Helger statsminister 'A. F. Racemus og de andre egoister' en veloplagt skideballe. Hun greb de hjemløses opfordringer om alt fra alternative kandidater til ministerposten til spørgsmålet om, hun havde trusser på. Og det havde hun, vi så dem ved selvsyn. For som hun sagde:

- Jeg går aldrig til demonstration uden trusser. Det er jo altid rart at have en pæn trusse på, hvis man skulle blive anholdt.

Og så huskede hun i øvrigt forsamlingen på, at:

- I en verden fuld af genier er det særligt at være en forbier!

gis