icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Fusion

SL og BUPL i nærkontakt

SL's hovedbestyrelse har igen haft en eventuel fusion med BUPL på dagsordenen.

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 19-2004 /

For en kort stund blev den gamle diskussion om, hvorvidt SL og BUPL skal fusionere, genopfrisket. Det skete på SL's hovedbestyrelsesmøde den 26. august. Her foreslog syv af hovedbestyrelsens 33 medlemmer, at "Hovedbestyrelsen træffer beslutning om at iværksætte en analyseundersøgelse af fordele og ulemper ved øget samarbejde eventuel fusion med andre organisationer".

Begrundelse for forslaget er, at en ny kommunalstruktur påvirker SL's arbejde. Blandt andet skal mange socialpædagoger skifte arbejdsgiver fra amt til kommune.

De syv underskrivere er amtskredsformændene: Uffe Thorup, Københavns Amt, Ole Larsen, København og Frederiksberg Kommuner, Poul Flack-Jensen, Sønderjyllands Amt, Poul Ole Jensen, Viborg Amt, Britta Leth Madsen, Roskilde Amt, regionsformand Niels Jørgensen fra Bornholm, samt menigt HB-medlem Viggo Spangsberg Christensen.

Selv om forslaget handlede om samarbejdsorganisationer i det hele taget, kom diskussionen meget hurtigt til at dreje sig om BUPL. Flere af amtskredsformændene talte varmt for et samarbejde med BUPL. I Sønderjylland frygter man helt konkret, at det lokale amtskredskontor vil blive nedlagt, når Sønderjyllands amt bliver lagt sammen med Vejle og Ribe amter i en region, der får hovedsæde i Vejle.

- Hvis ikke vi går sammen med BUPL, kommer vores amtskontor til at ligge i Vejle, sagde Viggo Spangsberg Christensen fra Sydals.

Og amtskredsformand Poul Flack- Jensen:

- Det drejer sig om at se på, hvad medlemmerne har bedst gavn af, og som det ser ud nu, er det værd at undersøge om ikke fordelene er større end ulemperne ved en fusion med BUPL.

Niels Jørgensen fra Bornholm: Jeg er gået med i det her forslag for at sikre den lokale fagbevægelse. Ellers tror jeg ikke, at SL på Bornholm eksisterer om et par år.

Forbundskasserer i SL, Kaj Skov Frederiksen: - Det er dårlig timing at komme med det forslag på et tidspunkt, hvor vi står over for store strukturændringer. Her er det netop vigtigt, at SL står så stærk som muligt for at sikre den socialpædagogiske faglighed og det socialpædagogiske arbejde i en ny kommunal struktur. Når den nye struktur er kommet på plads, kan vi se på de udfordringer, som vi så står overfor.

Og så mindede både han og forbundsformand Kirsten Nissen om, at forholdet til BUPL aldrig havde været bedre, end det er i dag.

Kirsten Nissen: - Samarbejdet med BUPL har altid spillet en stor rolle for SL. Vi har slægtsskab både i faget og i en fælles uddannelse.

- Vi er for eksempel enige om at stå sammen ved de kommende forhandlinger, når der skal indføres en ny kommunal struktur.

Hun fremhævede, at SL i dag står stærkt og samarbejder ikke kun med BUPL, men med mange forskellige, for eksempel i Det Kommunale Kartel, med FOA, HK/Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening..

- Hvis SL på et tidspunkt skal finde noget andet, der er bedre end SL, må vi kigge på det. Men sådan er situationen ikke i dag.

Forslagsstillerne bad om time-out og valgte herefter at trække forslaget.

Poul Flack-Jensen: - Når vi valgte at trække forslaget, skete det blandt andet ud fra en erkendelse af, at SL samlet set ikke på nuværende tidspunkt er klar til den diskussion, som forslaget lagde op til.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Kredse, Forbund og a-kasse