icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Syg af arbejdet

Ekstra fokus på psykisk arbejdsmiljø

SL forbereder en særlig indsats for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø på de socialpædagogiske arbejdspladser, der skal supplere det eksisterende værktøj i redskabsmappen „Den gode Arbejdsplads"

  • Af Kurt Ladefoged
  • 24-2005 /

Når SL’s hovedbestyrelse mødes den 7. og 8. december, skal den behandle et forslag om en særlig indsats for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Årsagen er det tiltagende antal psykiske lidelser, som er registreret i sygdomsundersøgelser, ledighedsstatistikker og senest i tilkendelsen af invalidepensioner i socialpædagogernes og socialrådgivernes pensionskasse, administreret af PKA. –Det er klart, at vi ikke kan lade denne udvikling foregå uantastet. Derfor vil vi nu have gang i et initiativ, der i langt

højere grad sætter fokus på at forbedre det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladserne, siger SL’s næstformand Benny Andersen.
–Vi har i de seneste år forsøgt at integrere arbejdsmiljøindsatsen i vores projekt Den Gode Arbejdsplads, så man både arbejder med arbejdsmiljø, fraværspolitik og kompetenceudvikling, når man skal udvikle arbejdspladsen.

–Men vi har ikke haft et egentlig vejledningsmateriale om det psykiske arbejdsmiljø. Derfor vil vi nu udarbejde noget materiale, som direkte kan bruges på arbejdspladserne til forbedring af det psykiske arbejdsmiljø.

–Med indsatsen, som især vil blive rettet mod sikkerhedsrepræsentanter, tillidsrepræsentanter og ledere, håber vi både at kunne forbedre det psykiske arbejdsmiljø på SL’s arbejdspladser og i bedste fald at forebygge psykiske arbejdsskader og det stigende antal invalidepensioner, der i værste fald følger med, siger Benny Andersen.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: TR og AMR, Arbejdsmiljø