icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Kære medlemmer af Socialpædagogernes Landsforbund

Hanne Ellegaard, Amtskredsformand, SL Vejle Amt, (Modtaget d. 13.2.2006)

Som medlem af hovedbestyrelsen og vores politiske styregruppe ROSA under hovedbestyrelsen samt som amtskredsformand for SL Vejle Amt beklager jeg sprogbruget i vores fagblad Socialpædagogen nr. 3/2006 i artiklen, hvor Socialpædagogen forsøger at beskrive hovedbestyrelsens forslag til ny lokalstruktur, der endeligt skal vedtages på SL’s ekstraordinære strukturkongres den 27. april 2006.

Når vi skal beskrive SL’s nye lokalstruktur, er ordvalget vigtigt. Netop i vores politiske ledelse, hovedbestyrelsen, har vi været bevidste om, at ti nye SL-kredse skabes af 15 nuværende og ligeværdige amtskredse. At den nye fusionsproces er en ligeværdig fusion. Derfor er der ingen af de foreslåede ti nye SL-kredse, der overtager eller modtager medlemmer fra andre kredse  –  vi fusionerer!

Dernæst er det vigtigt for SL’s hovedbestyrelse, at medlemmerne i det nye SL kan finde og genkende sig selv i forslaget om de ti nye SL-kredse. Derfor skal alle kommuner nævnes i Socialpædagogens opremsning. Så når for eksempel SL Viborg Amt og SL Ringkøbing Amt fusionerer, gør de det også med det nuværende Nørre Snede Kommune fra SL Vejle Amt og med Silkeborg Kommune fra SL Århus Amt. Og SL Århus Amt fusionerer med Ny Horsens Kommune og Ny Hedensted Kommune fra det nuværende SL Vejle Amt.

Den nye lokalstruktur er fusion mellem ligeværdige kredse, ikke overtagelse af medlemsgrupper fra hinanden.

Kære Hanne Ellegaard

Socialpædagogen beklager de lidt bramfri udtryk „overtager“ eller „modtager“. Vi er enige i, at der er tale om en fusion mellem ligeværdige parter. Når den nye struktur som forventeligt bliver vedtaget på SL’ s ekstraordinære kongres den 27. april, vil vi beskrive, hvordan medlemmer placeres geografisk i de nye kredse.

Venlig hilsen
Lone Marie Pedersen, redaktør