icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Storkonflikt

Gæt, hvem der støtter dig økonomisk

Et medlemskab af den rigtige fagforening er afgørende, hvis man skal have strejkestøtte under en eventuelt storkonflikt til foråret – og man skal melde sig ind inden nytår

  • Af Jens Nielsen
  • 24-2007 /

1.000 nye medlemmer – det er målet for den kampagne, Socialpædagogerne kører for øjeblikket. Og her er endnu et godt argument over for  kolleger, der ikke er organiseret endnu:

Hvis de igangværende overenskomstforhandlinger ender i en storkonflikt – og det forekommer jo ikke helt usandsynligt – så er det helt afgørende at være medlem af en fagforening – og at være indmeldt i tide.

Hvis ikke det er på plads, så er der ingen understøttelse at hente, mens konflikten står på.

Har du kolleger på arbejdspladsen, der ikke er medlem hos Socialpædagogerne, er det derfor vigtigt at gøre dem opmærksom på, at de risikerer at stå økonomisk rigtig skidt under en konflikt.

Og det er ligeså vigtigt at fortælle, at det ikke er nok at melde sig ind et par dage før en konflikt bryder ud.

Du skal være indmeldt hos Socialpædagogerne inden den

31. december 2007 for at kunne få strejkestøtte. Undtaget fra denne regel er kun medlemmer, som bliver overflyttet fra et andet forbund eller bliver ansat og indmeldt inden for området senere end den 31. december 2007.

Samtidig er der andre regler, som Forretningsudvalget har vedtaget som gældende for en eventuel konflikt:

På den formelle side skal alle  papirer være udfyldt korrekt, ligesom man ikke må være bagud med sit kontingent. Tilsvarende skal man følge alle regler for fremmøde og huske at melde sig syg i forbindelse med møder og aktiviteter under konflikten.

Og så handler det om den solidariske optræden under en konflikt: Man må ikke genoptage arbejdet, før det er vedtaget. n

Indmeldelsesblanketter fås hos tillidsrepræsentanten, men man kan også læse om medlems­ fordele og melde sig ind på  www.sl.dk/strejke

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik, Forbund og a-kasse, Overenskomst