icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Mister gejsten

Af Helle Nielsen (Modtaget d. 22.3.2008)

Befriende at læse dit synspunkt i Socialpædagogen 19. marts, Benny Stanley. Endelig et menneske som føler og har det på nøjagtig samme måde som en selv.

Min egen situation: Sent uddannet; blev færdig i 2005 som 45-årig. Havde på det tidspunkt ingen anelse om, at det skulle blive så svært at finde et job. Men det blev det! Har nok sendt langt over 100 ansøgninger og været til et utal af samtaler. Min egen konklusion: For gammel og for lidt erfaring inden for området.

Ja, denne kontrol fra både Jobcenter og Fagforening er ulidelig. Man føler sig mistænkeliggjort, og det er ikke værdigt. Privatpersoner kan ikke forstå, at man ikke hellere vil have en fast stilling end at arbejde som vikar, for der er jo mangel på pædagoger!

Men det værste er dog afslagene. Begrundelsen for, hvorfor at man ikke fik jobbet. Arbejdsgiverne har en vis evne til at pille en ned, så man mister sidste rest af selvværd. De udtaler alt det, som man ikke er god til, men fortæller aldrig det, som man gør godt. Jeg har fået afslag, hvor der stod: “Du er ikke tydelig nok og er ikke robust.” Eller: “Du forsvinder i mængden.” “Du mangler gejst.” Andre igen har syntes, at det var synd, at jeg skulle arbejde sammen med andre faggrupper!

Ekstra bittert at høre på når man i sit tidligere arbejdsliv netop har været robust, tydelig og frem for alt: båret et enormt ansvar. Som EDB-operatør i samme firma i 20 år har jeg kun haft ganske få sygedage. De sidste 4-5 år i firmaet havde jeg det daglige ansvar for, at alle vores enheder, skærme og printere, fungerede optimalt. Jeg havde dagligt kontakt med alle vores brugere af systemet samt teknikere og programmører.

Forsøger at sige til mig selv, at arbejdsgiverne jo ikke kender mig. Ikke ved hvad jeg står for. Men lige nu har jeg totalt mistet gejsten; orker ikke flere af disse uværdige jobsamtaler, hvor man bliver pillet fuldstændig fra hinanden. Orker ikke mistænkeliggørelsen fra samfundets side af. Kan ikke forstå at, “Det grå guld” ikke mere har sin berettigelse!

Hvis du har haft lignende oplevelser, så er du meget velkommen til at skrive til min mail-adresse:

HelleNielsen_88@hotmail.com. Det hjælper at snakke med andre......