icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommentar

Godt nytår

Der har været stort fokus på vores område i 2008, og det fokus skal vi fastholde og bruge, sådan at interessen for det socialpædagogiske område bliver udviklet og fastholdt.

Så er 2008 næsten gået, og vi står for at skulle åbne døren til 2009. Det er altid spændende, synes jeg, at stå her med hånden på dørhåndtaget og ikke rigtig vide, hvad der venter. Men en ting er givet; 2009 bliver endnu et travlt år for os socialpædagoger. Vi skal fortsætte en hel del af de opgaver, vi har taget hul på i år, og vi skal tage fat på nye.
På kongressen i november så vi indad og havde fokus på Socialpædagogerne på arbejdspladsen. Og den gode innovative proces skal vi holde fast i igennem 2009. Vi skal fortsat sætte lys på synlighed, indflydelse og arbejdsglæde, og bruge de tre temaer til at holde fokus på, at det er her en væsentlig del af vores faglighed for alvor kommer i spil; det er her, vi har vores store styrke. Nu skal vi arbejde konkret med temaerne - få plantet alle de gode ideer, så de kan gro videre på vores arbejdspladser.
Der har været stort fokus på vores område i 2008, og det fokus skal vi fastholde og bruge, sådan at interessen for det socialpædagogiske område bliver udviklet og fastholdt. Vi spiller en rolle og bliver løbende spurgt og inddraget i den politiske proces på flere niveauer. Det er jeg utroligt glad for og stolt af. Og den position skal vi ikke slippe i det kommende år. Så til vores tillidsrepræsentanter, kongresdelegerede og alle I, der sidder i MED-udvalgene: Fortsæt det gode arbejde i 2009, det er det, der holder os på det politiske landkort.
I 2009 skal vi også for alvor have sat en dagsorden, der handler om en omfattende botilbudsreform. De boliger, vi tilbyder vores udviklingshæmmede, fysisk handicappede og sindslidende, trænger for alvor til renovering og udvidelse. Ifølge tal fra AE Rådet er byggeriet og renoveringen på handicapområdet faldet med to tredjedele siden 2001. Det kan vi ikke være bekendt som samfund! Som jeg har skrevet til politikerne, så vil en botilbudsreform desuden sætte flere i arbejde. Og det er jo et sprog, politikerne forstår lige nu.
Vi får også noget at se til med den bebudede Barnets Reform. Vi har løbende været inddraget i udviklingsarbejdet, så vi er spændt på, hvor stort et fingeraftryk, vi har fået sat. Ligesom vi vil sætte vores indflydelse og faglighed ind på at skubbe det videre arbejde i den rigtige retning.
Vi har jo allerede meget at se til i alle kroge af forbundet med at implementere alle de nye aftaler, der blev indgået med OK-08. Og jeg er ikke blind for, at det arbejde også kræver en ekstra arbejdsindsats rundt om på arbejdspladserne.
Så alt i alt bliver det et travlt år. Men jeg er overbevist om, at vi ikke kun kommer i mål med opgaverne, men igen i 2009 vil få et spændende år præget af vores fælles og stærke faglighed!