icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommentar

Netværk er nerven

Jeg ser netværkene som et system, der binder dele af organisationen sammen. og et sted, hvor man kan mødes om både faglighed og arbejdsglæde.

Vi har ikke færre end 15 faglige netværk her i Socialpædagogernes landsforbund.
15 netværk, der hver især binder fagfolk sammen på tværs af organisationen. Og på tværs af landet.
Det er ikke alene et billede på, at vi er en organisation med mange forskellige grupper, men også, at vi har en medlemsskare, der er fælles om vores faglighed og har en stor faglig bevidsthed og styrke. Det synes jeg godt vi kan være stolte af. Det er jeg i hvert fald.
Det her nummer af Socialpædagogen handler om de faglige netværk. Og tanken er, at I skal kunne gemme bladet, ikke bare for at blive klogere på hvem, der ved hvad i organisationen, men også for at blive inspireret af, hvad de forskellige netværk har på dagsordenen.
Formålet med netværkene er at opkvalificere medlemmerne og udvikle fagets indhold. Nogle netværk arrangerer konferencer, workshops og temadage, hvor man kan mødes og blive klogere på sit felt. Andre har temadebatter på deres løbende netværksmøder. Uanset formen, er det væsentligt at netværket er stedet, hvor man er fælles om sin faglighed.
Lige som et centralt omdrejningspunkt for vores faglige netværk er, at de er forum for opsamling af viden, udveksling af erfaringer og også et sted, hvor man kan læne sig op ad andre i samme situation og med samme faglighed som sig selv. Det er en mulighed for, at medlemmerne kan bringe deres praksiserfaringer sammen og få fælles nytte af det.
Vi plejer at sige, at Socialpædagogernes Landsforbund er mere end en fagforening. Vi er også et fagligt fællesskab. Og det ser man tydeligt, når man ser ud over de 15 netværk. Mens mange andre fagforeninger organiserer medlemmer med vidt forskellige fag, arbejder medlemmer af Socialpædagogerne alle inden for samme fagområde. Vi har vores fag til fælles og derfor kan vi bruge hinanden til faglig udvikling og sparring.
Jeg ser netværkene som et system, der binder dele af organisationen sammen. Og et sted, hvor man kan mødes om både faglighed og arbejdsglæde. Netværkene er også vigtige vidensbaser, og vi skal derfor sammen finde og udvikle måder at formidle den store viden, der allerede ligger i netværkene. Det her nummer af Socialpædagogen er et skridt på vejen.