icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommentar

Godt nytår

Jeg har lyst til at rose hele organisationen for, at arbejdsglæde ikke kun er noget, vi har med os på arbejde – det er også noget, vi kan beskrive og sætte i system

  • Af Kirsten Nissen
  • 26-2009 /

Der er rigtig meget der tyder på, at 2010 bliver et spændende år. Både ude i den store verden – hvor vi for eksempel skal se klimatopmødets resultater gjort til virkelighed – og i vores egen del af verden har vi meget at se frem: Vi skal følge Barnets Reform helt til dørs. Vi skal følge den endelige udformning af den nye lov om handle- og købekommuner, der får stor betydning for de borgere, vi arbejder for. Og vi skal afholde forbundets 15. kongres. For nu bare at nævne nogle af de ting, der er i vente.

Men en af de ting, jeg virkelig glæder mig til i det nye år, er det store projekt om arbejdsglæde, som organisationen besluttede at sætte på dagsordenen ved kongressen i november 2008. ‘Socialpædagogerne på arbejdspladsen – synlighed, medindflydelse og arbejdsglæde’ tager på den måde afsæt i en fælles beslutning om at sætte fokus på tre centrale temaer i en kongresperiode. Projektet blev for alvor skudt i gang i november, hvor der blev udvalgt 28 arbejdsglædeprojekter, der i løbet af det kommende år skal føres ud i virkeligheden.

Arbejdsglædeprojektet er stort, fordi det fylder meget og engagerer meget store dele af organisationen – fra top til bund. Alle har en aktie i projektet. Men også fordi det på bedste vis er jer – medlemmerne, ejerne af organisationen – der har sat projektet på landkortet. Det er netop med kodeordet ‘Socialpædagogerne på arbejdspladsen’, at projektet løfter sig fra at være paroler til at blive en realitet.

Det har været en fantastisk oplevelse at gennemlæse de 126 forslag til konkrete projekter, der kan øge arbejdsglæden på arbejdspladserne. Så meget gejst og engagement – og så gode visioner og ideer. Det var svært at vælge de projekter ud, der endte med at få pengene til at gøre ide til virkelighed. Svært, fordi der i så mange af projekterne var præcis den tyngde, substans og fornemmelse af, at ’det kan lade sig gøre’, vi havde efterlyst. Jeg har lyst til at rose hele organisationen for, at arbejdsglæde ikke kun er noget, vi har med os på arbejde – det er også noget, vi kan beskrive og sætte i system.

For det smukke ved projektet er jo netop, at de 28 konkrete projekter ikke kun skal sprede glæde på de pågældende arbejdspladser. Projekterne skal også fungere som inspiration for andre arbejdspladser – de skal sætte spot på det, der allerede fungerer, og også bruges som katalysator for nye ideer, der skal afprøves og gives videre. Målet er, at projektet skal give genlyd i hele organisationen, så de gode erfaringer bliver spredt. Det er et projekt, vi er fælles om, og et projekt, der forhåbentlig vil give os viden og et fælles sprog om arbejdsglæde, medindflydelse og synlighed.

Jeg glæder mig til at se projektet udfolde sig. Og til at se ringene brede sig i vandet.

Godt nytår med masser af arbejdsglæde!