icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommentar

Vi er på hjemmebane

Vores store fordel er, at vi via det stærke samarbejde mellem fagforeningen og a-kasserne har et solidt kendskab til det socialpædagogiske jobområde.

  • Af Kaj Skov-Frederiksen, forbundskasserer
  • 04-2009 /

Så kom beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen til besindelse og fjernede den – for mange af os – uforståelige regel om, at ledige skal dokumentere, at de har søgt mindst fire stillinger om ugen. Den svært rigide fortolkning af rådighedsreglerne er nu erstattet af mere kvalitative krav om, at de ledige sammen med A-kassen skal aftale en plan for den fremtidige jobsøgning. En plan som er tilpasset det lokale arbejdsmarked og den lediges muligheder og ønsker. De ledige skal også medbringe eksempler på de ansøgninger de har sendt til arbejdspladserne når de kommer til samtale i A-kassen.

De nye regler skal være med til at styrke målretningen af jobsøgningen og give et konkret, kendt og individuelt grundlag for A-kassens løbende vurderinger af medlemmernes rådighed.

Ledige skal jo fortsat søge jobs på højt niveau og også dokumentere, at de søger jobs, for at sikre, at de kommer ud på arbejdsmarkedet igen og at eksempelvis de socialpædagogiske arbejdspladser har de medarbejdere, de har brug for. Det væsentlige i denne sammenhæng er, at vi som A-kasse kan få mulighed for at hjælpe de ledige medlemmer på et kvalificeret og fagligt grundlag – uden en statisk og bureaukratisk indblanding i hvor mange ansøgninger, der kvalificerer indsatsen. Og endnu mere vigtigt: de ledige kan fokusere på at søge de jobs, de er kvalificerede til – i stedet for at søge ud i det blå for at leve op til kravet om antal. Det giver det bedste resultat både for medlemmerne og de arbejdspladser, der ansætter dem.

Vi er derfor glade for, at vi nu igen kan koncentrere os om det, vi er allerbedst til – nemlig en aktiv opbakning til den enkelte lediges bestræbelser på at komme ind på arbejdsmarkedet igen. Det er vi nemlig rigtig gode til.

Og det er en kompetence, vi kan få god brug for fremover, hvor der vil blive stillet stadig skarpere krav til A-kasserne.

Vores store fordel er, at vi via det stærke samarbejde mellem fagforeningen og A-kasserne har et solidt kendskab til det socialpædagogiske jobområde, og at vi er opdaterede på området og har solide netværk på arbejdspladserne. Alt sammen noget, vores ledige medlemmer har fordel af når vi skal hjælpe dem ud på de socialpædagogiske arbejdspladser.