icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommunalvalg 2009

Kære politiker..

Skriv dagbog en dag i uge 41 og fortæl dine lokale politiske arbejdsgivere om dit arbejde og om dine forventninger til dem som ansvarlige for dit arbejde og de mennesker, de arbejder for og med

Hvad ville du sige til dine lokale kommunale eller regionale politikere, hvis du skulle fortælle om dit arbejde? Hvis du skulle beskrive din arbejdsdag og de borgere, brugere eller beboere, du arbejder med og for? Hvad er sværest, og hvad er lettest? Hvor kommer din faglighed stærkest til udtryk, og hvor kommer den på sin hårdeste prøve? Og hvad kan de som politikere gøre for at forbedre forholdene for borgerne og dig?

Indrømmet, det er store spørgsmål i oktober, men det er nu – op til kommunalvalget i november – de skal stilles.

Og derfor vil vi på redaktionen gerne have din hjælp: Vi opfordrer dig til at skrive dagbog for dit arbejde en dag i uge 41 (fra den 5. til 11. oktober).

Skriv, hvad du laver i arbejdstiden en af dagene i løbet af ugen. Fortæl om glæder og besvær – om de rammer, du arbejder indenfor, om betingelserne for at lave et ordentligt stykke socialpædagogisk arbejde og om de ønsker og krav, du måtte have til de kommunale eller regionale politikere, der afgør betingelserne for dit arbejde.

Blandt de forhåbentlig rigtigt mange bidrag vælger vi nogle ud til den udgave af Socialpædagogen, der udkommer den 30. oktober. Fem af disse får et fint tryk af den tegning, der illustrerer deres dagbog i bladet, og alle dagbøger indsendt på mail offentliggøres på bladets hjemmeside.

Meningen er selvfølgelig, at du ved at give et billede af dit arbejde, kan være med til at åbne de kommunale og regionale politikeres øjne for den socialpædagogiske indsats og den betydning, den har for de borgere, du arbejder for og med. Skriv, hvad enten du er familieplejer, hospitalspædagog, lærer på en døgninstitution, arbejder  med senhjerneskadede eller med kriminelle unge eller med en af de mange andre grupper af udsatte borgere, du og forbundskollegerne deler hverdag med.

Håbet er, at dagbøgerne også kan bruges lokalt til at få de lokale og regionale medier til at få øje på det socialpædagogiske felt – og dermed via den lokale avis eller regionale tv-station gøre det muligt i højere grad at få de lokale politikere i tale op til kommunalvalget den 17. november.

Hvis medlemmerne i Kreds Lillebælt kan genkende ideen, så er det sandt: Ja, vi har ’hugget’ den fra kredsens tiltag op til AIEJI-kongressen, hvor det endte med rigtigt mange gode indblik i hverdagen på arbejdspladserne.

Men allerede tilbage i slutningen af 1990’erne blev ideen med dagbøger brugt, da ni fotografer over en periode tog billeder af livet og livskvaliteten på ni forskellige socialpædagogiske institutioner. Deres billeder blev suppleret af citater fra de ansatte dagbogsnotater, og tilsammen endte det med den smukke og tankevækkende bog ’Blandt engle og dæmoner’, der udkom i 1999.

Nu skriver vi 2009, og nu skal omverdenen – og her helt specifikt politikerne – igen have muligheden for at se, hvad det er socialpædagoger arbejder med.

Vi på redaktionen håber, du vil bidrage – og dermed gøre politikerne klogere på dit arbejde og fag.

Sådan gør du


Du vælger en af dagene i uge 41, som måske er typisk for dit arbejdsliv og for din arbejdsplads. Skriv dagbog over de store og små begivenheder den dag og supplér med tanker og betragtninger om faget og arbejdsforholdene mere generelt. Kom gerne med forslag til forbedringer – og advarsler mod forringelser – men fortæl først og fremmest om din dag, som den så ud lige præcis den dag i uger 41 år 2009.

Når du er færdig, mailer du dagbogen til os på adressen dagbog@sl.dk og vedhæfter om muligt et lille billede af dig selv, som vi måske bruger ved en offentliggørelse i Socialpædagogen.

Her vil fem af dagbøgerne blive illustreret af nogle af Danmarks bedste bladtegnere – og forfatterne til disse fem dagbøger vil få en fin gengivelse af tegningen som ’præmie’.

Skriv bare løs – alle indlæg, der bringes i Socialpædagogen, bliver selvfølgelig redigeret sprogligt og korrekturlæst. Er der formuleringer, vi er i tvivl om, kontakter vi dig, så evt. misforståelser bliver rettet.

Du må skrive maksimalt 7.500 anslag med mellemrum – og vi skal have din dagbog senest mandag d. 12. oktober kl. 12. Dagbøger, der kommer senere end dette tidspunkt, kommer ikke i betragtning til bladet, men vil blive lagt på hjemmesiden.

Husk at anføre dit fulde navn og den kommune eller region, hvor din arbejdsplads ligger.

 

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis