icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Medlemskampagne

Plads til flere i Socialpædagogen

‘Velkommen i dit egoetiske fællesskab’ hedder en ny organisationsfolder, som skal hjælpe både tillidsrepræsentanter og almindelige medlemmer med at hverve nye medlemmer til forbundet

  • Af Kurt Ladefoged
  • 20-2009 /

Selv om der er 35.000 medlemmer af Socialpædagogernes Landsforbund er der sagtens plads til flere i forbundet. Det store flertal af de, der er arbejder på det socialpædagogiske arbejdsområde er seminarieuddannede og har dermed professionen som fag.

For de fleste af dem er det heldigvis naturligt at melde sig ind hos Socialpædagogerne, når de er færdiguddannede. Men de sidste skal naturligvis også med. Desuden er der en del, der arbejder på det socialpædagogiske arbejdsområde, der ikke har professionen som fag.

Det kan være kontoruddannede, tegnsprogstolke, håndværkere, gartnere og mange andre faggrupper, hvor det måske ikke føles så naturligt at melde sig ind hos Socialpædagogerne.

Men uanset hvilken baggrund, de har, er deres arbejde  forbundet med faget socialpædagogik med alle dets specialer. Derfor hører de også naturligt med hos Socialpædagogerne.

Det er baggrunden for, at forbundet har udgivet en organisationsfolder, der skal fortælle de potentielle nye medlemmer om fordelene ved at være med i det socialpædagogiske fællesskab. Forbundets tillidsrepræsentanter har også længe manglet noget materiale som indfaldsvinkel til forbundet i dialogen med nyansatte medarbejdere.

I folderen fortælles om kollektive overenskomster, der er grundlaget for at den enkelte er sikret ordentlige løn og ansættelsesvilkår – for eksempel løn under sygdom, orlov, omsorgsdage, ferie, arbejdstidstillæg pensionsordninger, kompetenceudvikling og meget mere.

Kollektive overenskomster er tilgængelige for størstedelen af arbejdspladserne på forbundets arbejdsområde.

B liv organizer
Forbundets tillidsrepræsentanter har alle modtaget et antal foldere. Og ere tillidsrepæsentanter har haft behov for endnu ere foldere til brug på arbejdspladsen. Men både tillidsrepræsentanter og ‘almindelige’ medlemmer med mod på at organisere kan gå ind på www.sl.dk/blivmedlem og rekvirere foldere – og blive såkaldte ‘organizers’ for Socialpædagogerne

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse