icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Pensionskasser i skudlinien

PKA beskyldes for at bryde egne etiske retningslinjer

Netavisen avisen.dk skriver den 16. november, at pensionskasserne i PKA i strid med egne etiske regler investerer i virksomheder, der bruger børnearbejde og producerer våben. PKA undersøger nu anklagerne

  • Af Kurt Ladefoged
  • 24-2009 /

Sygeplejersker køber børnearbejde og våben’ hed det den 16. november i en stort opsat artikel i netavisen avisen.dk, der blandt andet udgives i samarbejde med LO’s medievirksomhed A-pressen.

I den efterfølgende artikel fremgår det, at danske sygeplejersker, socialpædagoger og jordemødre har investeret pensionspenge i firmaer, der bruger børnearbejde, forsyner militær diktaturet i Burma med køretøjer og producerer vigtige dele til klyngebomber. Det skulle ifølge artiklen fremgå af en rapport fra den investeringsetiske vagthund Danwatch. Ifølge rapporten foretager PKA pensionskasserne dermed en række investeringer, der går stik imod deres egne etiske retningslinjer.

De tvivlsomme firmaer, som PKA pensionskasserne ifølge rapporten har investeret i, omfatter blandt andet:

  • L-3: Våbenfirma, der blandt andet laver dele til klynge-bomber.
  • Dongfeng: Bilproducent, der leverer militære køretøjer til diktaturet i Burma.
  • Safran: Laver missilsystemer til kernevåben.
  • Bridgestone: Dækgiganten bruger børnearbejde på deres gummiplantager.

PKA vil granske rmaerne
Investeringschef Michael Nellemann, PKA, siger om ankla gerne til avisen.dk, at PKA nu vil granske de nævnte firmaer, blandt andet firmaet L-3, der producerer vigtige dele til klyngebomber:

–Det helt springende punkt er, at de laver detonatorer til klyngebomber. Og der har vi hidtil vurderet, at de ikke har en unik rolle. For så skulle vi også kigge på dem, der leverer møtrikker og skruer.

–De her tændsatser udgør kun 0,1 procent af deres aktivitet. Men den her opmærksomhed betyder, at vi kigger på det fra en ny vinkel og ser på, om vi har fortolket vores retningslinjer rigtigt, siger Michael Nellemann.

Han kommenterer også anklagerne mod dækfirmaet Bridgestone for at bruge børnearbejde på deres på deres plantage i Liberia – forhold som blandt andet er kritiseret af den amerikanske regering.

–Det er klart, at vi ikke kan sige andet end, at det er solide anklager. Og her er vi ret konse kvente på det her område, siger Michael Nellemann

–Hvis vi har den samme overbevisning som den amerikanske minister, at de bruger børnearbejde, er det første, vi vil gøre at bede om en redegørelse fra Bridgestone. Hvis virksomheden ikke ændrer adfærd, ryger den på negativlisten med det samme, fastslår Michael Nellemann.

Nyhedsbrev til delegerede
I anledning af omtalen i avisen. dk har PKA den 16. november sendt et nyhedsbrev ‘PKA-pensionskasserne og etikken’ til de delegerede, hvor der redegøres for de aktuelle anklager og etikken i pensionskassens investeringer.

Man kan se redegørelsen på www.pka.dk hvor man også kan se pensionskassernes etiske retningslinjer.

Uddrag af PKA’s retningslinjer for investeringer


Pensionskassen investerer ikke i virksomheder, der bryder med FN’s konventioner om menneske- og arbejdstagerrettigheder, miljøforhold samt korruption. Til vurdering af dette anvendes principperne i FN’s Global Compact.

FN introducerede i år 2000 et sæt principper, som specifikt er rettet imod virksomheder. Principperne er baseret på Verdenserklæringen om Menneskerettigheder, Den Internationale Arbejdsorganisations (ILO) deklaration om fundamentale arbejdstagerrettigheder og Rio-deklarationen om miljø og udvikling. Ud fra disse konventioner har FN udledt 10 centrale principper, som tilsammen kaldes ‘Global Compact’.

Virksomheder skal i henhold til disse principper:

  1. Støtte og respektere de internationalt erklærede menneskerettigheder.
  2. Sikre, at de ikke er medskyldige i brud på menneskerettigheder.
  3. Opretholde medarbejdernes ret til at organisere sig og anerkende medarbejdernes  ret til kollektive forhandlinger.
  4. Aktivt kæmpe mod børnearbejde.
  5. Aktivt kæmpe mod alle former for tvangsarbejde.
  6. Afskaffe diskrimination på arbejdspladsen.
  7. Støtte forebyggende tiltag i forhold til de miljømæssige udfordringer.
  8. Tage initiativer til at fremme større miljømæssig ansvarlighed.
  9. Støtte udvikling og spredning af miljøvenlige former for teknologi.
  10. Arbejde imod korruption i alle dens former, herunder afpresning og bestikkelse.

Våben
Pensionskassen investerer ikke i virksomheder, der producerer våben.

Tobak
Pensionskassen investerer ikke i virksomheder, der producerer tobaksprodukter.  

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Pension, Forbund og a-kasse