icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Bogomtale

Når straffen rammer uskyldige

  • Redigeret af Lone Marie Pedersen
  • 18-2010 /

Peter Scharff Smith og Janne Jakobsen

Børn af fængslede i Danmark betaler ofte en stor personlig pris. Undersøgelser viser blandt andet, at de ofte er mobbeofre blandt jævnaldrende. ‘Det var den værste dag i mit liv’ fortæller en unge pige, da politiet anholdt hendes far. Og Kristian på 12 husker også alt for tydeligt, da hans far var i fængsel: ‘Mor fortalte godt nok, at jeg skulle forberede mig på, at far nok skulle i fængsel. Det var ligesom at gå og vente på noget, som man godt ved er ubehageligt, men man ved ikke, hvor slemt det bliver’. Kristian har besøgt sin far mange gange i fængslet. Alligevel husker han tydeligt det første besøg: ‘Der skulle stå betjente og høre, hvad vi snakkede om’. 4.000 børn i Danmark har en forældre i fængsel. Børnene er i samfundsmæssig forstand en næsten usynlig gruppe, der skal leve med savn, tabuer og andre svære følelser. Bogen her handler om disse børn, og den måde, de bliver behandlet på af blandt andre politiet, fængselspersonalet og af forældrene selv. Den er bygget op om adskillige interviews, regler og forskning på området. Og i sidste del af bogen kommer forfatterne med forslag til reformer på området, så der er noget konkret for politikere og berørte institutioner at tage fat på.


‘Når straffen rammer uskyldige. Børn af fængslede i Danmark’ er udkommet på forlaget Gyldendal. 324 sider. 249,95 sider.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis, Teori og metode