icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Læserbrev

Til Socialpædagogerne

  • Af Karsten Hou, tillidsrepræsentant, Nebs Møllegård
  • 18-2010 /

Jeg håber at I får en god kongres.

Men det undrer mig stadig, at de ansatte på følgende skoler og institutioner i Ringsted Kommune er tvunget til at være organiseret i Danmarks Lærerforening – og ikke i Socialpædagogerne, som vi syv lærere på Nebs Møllegårds Skole er.

Allindelille Skole, Benløse Skole, Kildeskolen, Kværkeby Skole, Nordbakkeskolen, Søholmskolen, Vetterslev-Høm Skole, Vigersted Skole, Dagmarskolen, Valdemarskolen, Sdr. Parkskolen, Asgårdsskolen, Baneskolen, UPPR-Ringsted, Ådalskolen og Heldagsskolen (500 lærere).

Vi er fulde af forståelse for, at vi, som de eneste i Ringsted Kommune, ikke kan blive organiseretsamme sted som vores uheldige kollegaer.

Der er ikke noget så skønt som, at være de eneste syv lærere i kommunen, der er tvunget til at være medlem af Socialpædagogerne.

Det betyder heldigvis, at vi er fri for at deltage i det skolefaglige udviklingsarbejde i kommunen. Vi får heldigvis ingen informationer om skolevæsenet overhovedet. De har simpelthen ikke opdaget at vi findes – da det meste kommunikation går gennem lærerforeningen.

Vi blev heldigvis stemt ned på sidste kongres med 400 mod 2 – da vi foreslog, at der skulle være mulighed for, at vi kunne blive medlem af Ringsted Lærerforening.

Vi overvejede denne gang, at stille forslag om, at alle lærere i kommunen så skulle tvangsorganiseres i Socialpædagogerne – men det er jo ikke for sjov, at der holdes kongres (slet ikke med de stemmeprocenter – 99,5% mod 0,5%).

Igen – god kongres – og husk at høre godt efter, når Socialpædagogerne bryster sig af alt det fantastiske, de har gjort for lærerne siden den sidste kongres.

Intet er så skønt som at tvinge andre til noget de ikke har lyst til. Men at forklare hvorfor…