icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Solidaritetsbevilling

Støtte til unge mødre i Ghana

Kongressens internationale solidaritetsbevilling gik til projekt for unge, ghanesiske mødre, der lever på gaden

  • Af Jens Nielsen
  • 25-2010 /

De lever under barske og ofte livstruende forhold. De har ofte kun prostitution at ty til for at forsørge sig selv og deres børn. Og der bliver stadig flere af dem.

I Ghanas hovedstad Accraer de unge mødre, der lever på gaden, en særdeles udsat gruppe, og det forsøger projektet Street Girls Aid at gøre noget ved gennem både pleje og uddannelse.

Til det arbejde får projektet nu støtte via Socialpædagogernes internationale solidaritetsstøtte på 40.000 kroner, der blev bevilget på kongressen i november.

Som i foregående år bliver pengene givet via forbundets mangeårige samarbejdspartner International Børnesolidaritet.

– De skaber gode resultater, fordi de arbejder meget tæt sammen med de udenlandske, lokale partnere – i dette tilfælde Street Academy i Accra, siger forbundskasserer Kaj Skov Frederiksen, der fremlagde projektet for kongressen.

– Street Girls Aid arbejder direkte på gaden, de har direkte  kontakt til pigerne, lytter til dem og tilbyder dem en større tryghed i hverdagen, og det er altafgørende for de her udsatte unge kvinder, siger han og peger på, at den direkte kontakt gør det muligt for projektets medarbejdere at fastholde de unge kvinder, så de kan modtage undervisning og få rådgivning.

– Og her er der særlig fokus på dem, der er gravide. De sidste måneder af graviditeten bliver de tilbudt ophold på et herberg, hvor de lærer at være mødre, bliver undervist i sundhed og bliver tilbudt alfabetisering og en kort faglig uddannelse, fortæller Kaj Skov Frederiksen.

– Det handler om at styrke de unge kvinders selvværd og give dem nogle flere muligheder i livet – både for at de selv kan få et bedre liv og for, at de kan deres børn en bedre opvækst, fastslår han.

Konkret vil den bevilgede støtte gå til afholdelse af en række workshops for de unge mødre, til pasning af deres børn i daginstitutioner, hvor der også bliver indkøbt legetøj og andre materialer, til indkøb af madrasser og lagerne til herberget og til opkvalificering af personalet i de institutioner, der skal passe børnene. 


Læs mere om projektet på International Børnesolidaritets hjemmeside: www.ibssol.dk – klik ind under ‘Projekter ude’