icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Velfærdsprotest

Fagligt stormøde mod forringelser

f:nyt - Socialpædagogerne og 10 andre forbund samles for at mobilisere mod regeringens spareplaner på velfærdsområdet – 300 socialpædagoger deltager

  • Af Jens Nielsen
  • 10-2010 /

Nulvækst i 2011, nedskæringer i de to efterfølgende år… Fyr 8.000 i kommunerne... Meldingerne fra regeringen er rimeligt utvetydige forud for de kommende uger forhandlinger med kommunerne, hvor kursen for de kommende års social- og velfærdspolitik bliver udstukket. Der bliver sat beløb på de kommunale rammer, og forhåndsmeldingerne fra regeringen  har fået en lang række faglige organisationer til at råbe vagt i gevær:

Den 20. maj samles tillidsrepræsentanter og organisationsfolk fra lokale afdelinger og kredse fra 11 store faglige organisationer i Fredericia for sammen at gå imod de bebudede besparelser. Det sker under parolen ‘Hold sammen på Danmark’.

De 11 forbund er – ud over Socialpædagogerne – 3F, BUPL, Danmarks Lærerforening, Danske Fysioterapeuter, Dansk Sygeplejeråd, Ergoterapeutforeningen, FOA, HK-Kommunal,  Socialrådgiverne og Frie Skolers Lærerforening. Forbundene repræsenterer tilsammen mere end en halv million offentligt ansatte.

‘Kommunernes står over for at skulle nedlægge tusindvis af stillinger. Det er fagforbundenes  overbevisning, at det ikke kan ske uden kraftige forringelser af velfærden til følge. Besparelserne er derved både et angreb på velfærden, på brugerne af den offentlige sektor og på de offentligt ansattes arbejdsmiljø’, hedder det i en pressemeddelelse om den dagsorden, som tillidsrepræsentanter og organisationsfolk skal diskutere på stormødet.

For Socialpædagogerne er det afgørende, at det ikke kun kommer til at handle om de offentligt ansattes vilkår, men at det er hele velfærden, der er under voldsomt pres:

– Som faglig organisation tager vi skarpt afstand fra en politik, som betyder afskedigelser og forringelser af vores velfærd. For Socialpædagogerne har det været afgørende at signalere, at det ikke alene handler om forholdene for de offentligt  ansatte. Forringelserne rammer alle samfundsgrupper også de privatansatte. Derfor er vi glade for, at LO bakker op om initiativet. Vi har samtidig lagt vægt på, at mobiliseringen er aktuel og fokuserer på at lægge størst muligt pres på forhandlingerne om den kommunale økonomi, fortæller forbundskasserer Kaj Skov Frederiksen om forbundets begrundelse for at gå med i initiativet.

300 socialpædagoger deltager, og det er kredsene, der hver især har besluttet, hvordan kredsens pladser fordeles mellem TR’er og kredsbestyrelser.

Ved redaktionens deadline blev der stadig arbejdet med det endelige program.

Læs mere om mødet og initiativet på www.sl.dk/stormøde

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik, Forbund og a-kasse