icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Generalforsamling Midtsjælland

Fremtidstro på trods

Selv om også Kreds Midtsjælland er ramt af besparelser, var der et element af fremtidstro og begejstring til generalforsamlingen – for det går godt med at møde de unge, og der skal satses på nye kommunikationsformer med medlemmerne

  • Af Maria Rørbæk
  • 22-2011 /

De var hverken kampklare eller opgivende i Kreds Midtsjælland, men sådan noget midt i mellem. Sådan lyder kredsformand Jan Viums karakteristik af stemningen på årets generalforsamling.

I kredsen er der på et år blevet cirka 100 færre socialpædagogiske stillinger, og især nyuddannede har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Blandt andet fordi mange stillinger slet ikke slås op, men besættes med medarbejdere, der er blevet sagt op fra andre stillinger. Og som vi også skrev i sidste nummer af Socialpædagogen nedlægger epilepsi-hospitalet Filadelfia i Dianalund to afdelinger og fyrer 100 medarbejdere, heraf 12 af Socialpædagogernes medlemmer. Der er også krav om millionbesparelser på Refnæsskolen i Kalundborg og andre besparelser andre steder.

I sin beretning påpegede Jan Vium, at der ikke altid bliver sat ærlige ord på, når pengekassen er tom og tilbuddene indskrænkes:

– Alle negative ord som nedskæringer, problemer, forringelser i servicen m.v. erstattes af ord som budgettilpasninger, genopretningsplaner, sikring af velfærden og udfordringer. De bruger sproget til at omskrive alt det svære og negative til positive ord, konstaterede han. Og så blev der talt meget om, at det er vigtigt, at holde fast i, hvad man synes, der er rigtigt og forkert ud fra en faglig vurdering:

– Hvis der er besparelser på arbejdspladsen, må man ofte gøre, som der bliver besluttet – men man kan samtidig sige: ‘Jeg synes, det burde være anderledes’, siger Jan Vium.

Unge og ny kommunikation

Selv om nedskæringer og besparelser var det emne, der fyldte mest på generalforsamlingen, var der også plads til begejstring.

– Især fordi flere af deltagerne kom direkte fra en uddannelsesmesse, hvor de havde haft kontakt med mange unge – og fordi de unge havde haft en smittende energi, fortæller Jan Vium.

På generalforsamlingen blev det besluttet, at arbejdet med unge på både folkeskoler, ungdomsuddannelser og seminarier skal fylde endnu mere.

– På uddannelsesmesserne deltager vi sammen med andre LO-forbund og fortæller både om socialpædagogik og om fagforeninger, siger Jan Vium.

Et andet emne, der fyldte på generalforsamlingen, var kredsens kommunikation med medlemmerne:

– Vi lukker vores lokale kredsblad, der er dyrt i tryk og især porto, og vil i stedet arbejde med nye måder at kommunikere med medlemmer på. Blandt andet via hjemmesiden og Facebook. 


Læs mere på www.sl.dk/midtsjælland

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Generalforsamling, Kredse, Forbund og a-kasse