icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Ledersektionen

Hvad skal lederne med forbundet?

Hvilke tanker gør lederne sig om deres faglige organisation, og hvilke behov har de for støtte og service fra Socialpædagogerne? De spørgsmål har kendetegnet landsudvalgets arbejde i 2011

  • Af Malene Kløve Dreyer
  • 07-2012 /

Det overordnede mål er at sikre lederne politisk indflydelse i Socialpædagogerne. Lederne har brug for forbundet, og forbundet har i højere grad brug for lederne. Sådan sagde Allan Andersen i sin beretning på landsmødet for lederudvalget i Nyborg i starten af marts.

Kerneopgaven for landsudvalget i det forgangne år har været ledernes fremtidige indflydelse i Socialpædagogerne. Arbejdet er blandt andet mundet ud i en undersøgelse af ledernes forhold til forbundet bestående af en spørgeskemaundersøgelse og et par fokusgruppeinterview med ledere i to kredse. Et tema, som også blev diskuteret på årets lederlandskonference.

En fremtid i forbundet

– Vi har fået sat en proces i gang. Jeg synes, der er taget hul på noget vigtigt for lederne, og jeg ser med forventning hen mod en positiv og konstruktiv fremtid for lederne i forbundet, sagde Allan Andersen, som også var rigtig godt tilfreds med forbundsformandens engagement i lederarbejdet:

– Benny Andersen er blevet en aktiv del af Landsudvalget. Han har blandt andet bidraget med et oplæg om Socialpædagogernes strategiske arbejde: Socialpædagogerne i fremtiden – en politisk vision for Socialpædagogerne i 2020. Et stra tegiarbejde som lederne også inddrages i.

Et andet tema, som har præget 2011, har været at bidrage til udviklingen af Socialpædagogernes kommunikation med lederne. Det har resulteret i det elektroniske ‘Nyhedsbrev for ledere’, som er udkommet en gang hver 14. dag siden april sidste år.

– Efter min mening er det blevet et rigtig godt nyhedsbrev. Indholdsrigt og inspirerende. Og det er generelt blevet taget rigtig godt imod.

Allan Andersen er også godt tilfreds med Magasinet Offentlig Ledelse, som har gennemgået en forskønnelse 2011: Det er et rigtig godt magasin, som vi stadig er en aktiv del af.

Hjælp i krisetid

Lederlinjen er en service til Socialpædagogernes ledere, som kan komme i kontakt med en psykolog indenfor 24 timer, hvis det brænder på.

– I disse krisetider kan der hurtigt blive brug for akut hjælp til den enkelte leder, så lad os holde fast i den, sagde Allan Andersen.

Krisetiderne fik også et par ord mere med på vejen i Allan Andersens beretning:

– Kommunalreformen er for alvor slået igennem nu. Aldrig før har der været så meget kontrol og så få penge at gøre godt med. Kommunerne er for alvor presset på økonomien. Dette pres tvinger kommunerne til at gøre tingene på andre og nye måder. I innovationens hellige navn skæres ind til benet og engang imellem længere. Der har været tale om ganske voldsomme scenarier på både børne- og ungeområdet og på hele voksenområdet – det er kronede dage for de kreative regnedrenge på de bonede gulve.

Benny Andersen kvitterede for Allan Anderens beretning ved at indbyde til en dialog om  ledernes indflydelse i Socialpædagogerne:

– Der er ikke kun et problemfelt og en løsning. Der er nogle organisatoriske svar, for eksempel kunne man arbejde med en bedre sammenhæng mellem det lokale lederarbejde og det, der foregår i landsudvalget.

En positiv udviklingshistorie blev det også til fra formandens side, som bygger bro til et af lederlandskonferencens store temaer, dokumentation:

– På et lederlandsmøde for to år siden diskuterede vi vidensdeling, og jeg blev inspireret til ideen om at skabe en vidensbank på det socialpædagogiske område. Den åbner 1. maj.  Vidensbanken synliggør, at vi ved, hvad vi taler om. At vi kan formidle det og dokumentere det. Det er vigtigt, at nogen sætter viden i banken. Vi har lavet forarbejdet. Men det bliver helt afgørende, at I sætter viden i banken, så den kan udvikle sig. Det giver os en stærkere stemme, når vi er i medierne, at vi kan tale med en vis vægt.

Allan Andersen valgte at trække sig som formand på grund af sit aktuelle uklare ansættelsesforhold. Birgitte Wold er nu formand for den landsdækkende ledersektion. Alle øvrige medlemmer blev genvalgt. 

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse, Ledere