icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Generalforsamling Storkøbenhavn

Organisering og atter organisering

Kreds Storkøbenhavn satser på organiseringsindsatsen, for i den indsats ligger den synlighed og fagpolitiske profil, der viser, hvad fagforeningen kan, mener kredsformanden

  • Af Jens Nielsen
  • 21-2013 /

Spørger man den genvalgte kredsformand i Storkøbenhavn, Lars Petersen, hvad der har fyldt mest i de forløbne år, hvad der fyldte mest på kredsens generalforsamling, og hvad der kommer til at fylde i kredsens arbejde i den kommende tid, så lyder svaret: organisering.

– Det har været vores fokus, for vi er optagede af at skabe synlighed og være nærværende ude på arbejdspladserne. Det handler ikke bare om at komme ud, men om at komme ud og være et konkret tilbud til socialpædagogerne i forhold til de aktuelle problemstillinger på arbejdspladsen. Vi skal ud og vise de forskellige sider af det, vi kan tilbyde som fagforening, siger Lars Petersen.

Det har kredsen ikke bare gjort i forbindelse de arbejdspladsbesøg, hele forbundet tager på hvert år i uge 4-5, men også gennem en række aktiviteter som fx projekterne i Rødovre og Hvidovre, hvor de lokale FTR var bannerførere for en synliggørelse af den socialpædagogiske indsats i kommunerne, skete bl.a. gennem et dialogmøde, hvor 25 socialpædagoger gik i clinch med lokalpolitikerne og en plancheudstilling, som tegnede et portræt af det socialpædagogiske arbejde. Erfaringerne fra pilotprojekterne i Rødovre og Hvidovre skal nu bredes ud til andre kommuner i kredsen.

Direkte dialog

Men det handler også om en løbende og direkte dialog med medlemmerne: Om at følge op på dem, der har meldt sig ud og spørge hvorfor, og at ringe til dem, der lige har meldt sig ind og byde dem velkommen. Det handler om hele tiden at finde ud af, hvad kredsen kan gøre bedre, siger Lars Petersen.

– Generalforsamlingen bakkede op om den indsats – vi skal i dialog, og vi skal engagere. Og heldigvis kan indsatsen også ses på medlemstallet. Jeg ved, godt, at der er gjort en meget stor indsats omkring lønforsikringen, men det faktum, at vi har fået 87 nye medlemmer på en  måned, viser, at der er et medlemspotentiale både i vores kreds og i andre, og det skal vi selvfølgelig udnytte i det videre arbejde, siger han.

Lars Petersen peger også på, at den masterplan, kredsen arbejder ud fra, hænger fint sammen med indsatsen i forhold til forbundets samlede strategi, Socialpædagoger i fremtiden.

– Vi havde diskussionen om strategi og pejlemærker på generalforsamlingen op til kongressen sidste år – og nu er pejlemærkerne her. Og de hænger jo fint sammen med vores centrale indsats i kredsen og de konkrete mål, vi har sat os – det synes jeg var tydeligt på generalforsamlingen, siger Lars Petersen.

Derfor er det forsat også organiseringen og den direkte medlemskontakt, der ligger i det arbejde, der vil være bærende for kredsens arbejde i de kommende par år.

Lars Petersen peger på, at kredsen – og forbundet – må og skal spille en central rolle i den modsætningsfyldte udvikling, der finder sted på det socialpædagogiske område. Med tillidsdagsorden på den ene side og det nye sociale tilsyn, skærpet kontrol og topstyring på den anden. Og med regeringens 2020-mål på plakaten, samtidig med, at der er ressourcemangel og ingen nye midler i udsigt.

– I mange kommuner lægger man op til udviklingsplaner, der i den grad udfordrer den socialpædagogiske faglighed, og det er selvfølgelig noget, vi skal gå ind i – også i den kommunalvalgkamp, der er i fuld gang, siger Lars Petersen. 


Læs om bl.a. valg til tillidsposter på www.sl.dk/storkøbenhavn

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Generalforsamling, Kredse, Forbund og a-kasse