icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Mindeord

Mindeord for Aksel Beldring

På vegne af venner, kolleger samt tidligere medarbejdere på Børnehjemmet Nærumgård

  • Af forstander Birthe Stampe
  • 22-2013 /

Et vemodigt farvel – Aksel Beldring, tidligere forstander på Nærumgård Børnehjem og inspektør på Forsorgshjemmet Sundholm døde den 22. september, 77 år gammel, i sit hjem i Strib.

Aksel Beldring var en visionær og dynamisk mand, en fantastisk omsorgsfuld og regulær leder og de udsattes ven.

Alle vi, der nød godt af hans lederskab, venskab og nærhed, vil mindes ham med stor respekt og glæde.

Mange børn og unge i børneforsorgen, deres pårørende og voksne hjemløse vil huske Aksel Beldring som den mand, der tog deres parti, var deres advokat, og som kærede sig om deres ve og vel og som den, der altid tog sig tid til at lytte og give et trøstende ord og en hjælpende hånd.

Aksel Beldring havde selv en baggrund, som anbragt barn og tilbragte sin barndom på flere institutioner.

Som medarbejdere på Nærumgård skulle og måtte vi skabe gode og trygge forhold for de anbragte børn og unge i den periode af deres liv, hvor de boede på institution.

Han var en mester i at få sine medarbejdere til at trække på samme hammel, en arbejdsom mand der altid havde et mål, og en mester til at udfordre sin omverden og kræve noget af den.

Det var derfor et stort tab for os, der arbejdede under Aksel Beldrings ledelse på Nærumgård, da han i 1984 besluttede at skifte børneforsorgen ud med forsorgsområdet og tiltrådte en stilling som inspektør på Sundholm – dengang Danmarks største institution for udsatte og hjemløse borgere.

Her virkede han med stor entusiasme og mange visioner i 14 år.

Da han blev 70 år, pensionerede han sig selv, men slap aldrig hverken evnen eller viljen til at støtte mennesker, der havde behov for hjælp.