icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Frivillighed

Eva har livserfaring

Yoga og en god snak beroliger Marc Lewis og giver ham energi

  • Af Hanne Sørensen Smith
  • 15-2014 /

Jeg startede i Come Together i januar efter at en flink fyr, der arbejder med uddannelsesafklaring, viste mig en brochure. Jeg kom i gang med en aktivitet, som det var svært for mig at finde selv, og det var ikke noget for mine venner og kammerater. I løbet af en uge havde John Mitchell forbundet mig med Eva. Og siden har vi mødtes en gang om ugen. Jeg lærer yoga, og tit kommer jeg tidligere, så vi kan snakke og hygge lidt. Det gør vi også bagefter.

Sådan fortæller Marc Lewis. Han er 19 år, tidligere sergentelev og bor i Hørning.

– Jeg kan godt lide at snakke med Eva. Hun er en meget sød og livserfaren dame, og hun har selv en søn, der har været på sergentskole. Hun forholder sig personligt til mig – med en anden synsvinkel og et andet perspektiv end en uddannelsesvejleder fx. Jeg er ved at afklare mig og er på et kombinationsforløb på Silkeborg Tekniske Skole. Jeg snuser til tømrerfaget og regner med at starte på grundforløbet til august.

– Jeg går tit i træningscenter og er meget anspændt. Eva og hendes yoga hjælper mig med at strække ud og spænde af. Jeg kan mærke, at jeg ikke har helt de samme spændinger mere. Yoga og meditation beroliger og afstresser mit sind og mit åndedræt, så tankerne falder til ro. Det giver energi, siger Marc Lewis.

Det var John Micthell, der fandt yogalærer Eva Rajani i Skanderborg som mentor. Hun sagde ja med det samme og vil gerne støtte Come Together med sin kunnen.

– Unge mennesker i dag har behov for folk med livserfaring. Jeg snakkede med Marc og bad ham prøve yoga på et af mine hold, for nærvær gør godt. Der er udelukkende kvinder mellem 35 og 60 – og så lige Marc. Men det er ikke noget problem. Marc er meget sød, og jeg er fascineret af hans nysgerrighed. Han spørger ind til de mindste detaljer, og jeg er ikke så firkantet. Gensidigt kan vi lære mange ting ved at være så forskellige, som vi er, siger Eva Rajani.

– Vi har aftalt et år som mentee og mentor. Og så må tiden vise, hvad der sker, siger Marc Lewis.

– Åh ja, du står i en periode med mange valg. Måske er du på skole i Silkeborg efter sommerferien, så vi må se, svarer Eva Rajani.


Efter interviewet er det afgjort, at Marc begynder på grundforløbet på Silkeborg Tekniske Skole til august. Marc Lewis og Eva Rajani har aftalt, at de fortsat holder kontakt.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis