icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Glade medlemmer

Ros til LO- og FTF-forbundene

Ny undersøgelse viser stor medlemstilfredshed

  • Af Jens Nielsen
  • 02-2015 /

Det kan godt være, at der i tide og utide bliver skrevet om fagbevægelsens fremtid – men spørger man medlemmerne i de to hovedforbund LO og FTF, så er de godt tilfredse. Sådan kan man sammenfatte resultatet af undersøgelsen ‘Fællesskab før forskelle – Lønmodtagerværdier og interesser i forandring’, foretaget af forskere ved Aalborg Universitet. Det er tredje gang, undersøgelsen bliver lavet, og de tre undersøgelser giver et billede af lønmodtagernes syn på arbejdsliv og politik over tid.

Medlemmerne mener i stigende grad, at fagbevægelsen er nødvendig for at varetage deres interesser. De ønsker fælles løsninger på de problemer, som bl.a. den finansielle krise har skabt, og de bakker op om velfærdsstaten.

Socialpædagogernes formand er godt tilfreds med resultatet:

– Medlemmerne peger entydigt på, at de er glade for deres fagforening og for den danske model. Det synes jeg er en fin og klar udmelding, siger Benny Andersen.

– Man kan se, at tilslutningen til fagbevægelsen er steget. Og det er da glædeligt, at medlemmerne i den grad er klar over, at gode løn- og arbejdsvilkår ikke kommer af sig selv, siger Benny Andersen. 


Læs mere om undersøgelsen via www.kortlink.dk/fffd

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse