icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
UDVIKLINGSARBEJDE

Her er kommunernes største udfordringer

Hvilke problemstillinger fylder for kommunerne i indsatsen for socialt udsatte børn og unge og børn og unge med handicap?

Det har VIVE undersøgt for Socialstyrelsen, og dermed er der for første gang skabt et landsdækkende overblik. Spørgeundersøgelsen viser, at kommunerne har de største udfordringer i forbindelse med børn og unge, der er psykisk sårbare eller har autisme, ADHD eller lignende problematikker. Kommunerne oplever, at disse målgrupper er voksende, og at de generelt mangler virkningsfulde indsatser. Der er også udfordringer med skoleelever med højt fravær og unge med komplekse problemstillinger. Analysen viser, at det i høj grad er de samme udfordringer, der går på tværs af kommunerne.

Find publikationen ’Kommunernes perspektiver på centrale udfordringer på børn- og ungeområdet’