icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Malene Kær Gundersen.png
#Socialpædagog

Jeg er der for mine nyuddannede kolleger

Hos os skal nyuddannede medarbejdere komme godt fra start og føle sig taget godt imod. Der skal være tid til oplæring, og vi skal lytte til deres undren, siger socialpædagog og TR Malene Kær Gundersen

Jeg hedder Malene Kær Gundersen og er tillids­repræsentant på døgninstitutionen Viften i Vodskov. For mig er det vigtigt, at de nyuddannede medarbejdere, vi får som kolleger, kommer godt fra start og føler sig taget godt imod. De skal vide, at det ikke er farligt at komme til tillidsrepræsentanten med deres undren.

De nyuddannede er teoretisk fundererede, men skal opbygge praksiserfaring. Derfor er det vigtigt at tage sig tid til at lære dem op og tage deres undren alvorligt. På den måde er vi med til at udklække skarpe socialpædagoger.

Vi får medarbejdere ud af det, som er dygtige til vores særområde og rigtig godt fagligt funderede. Dem vil vi gerne holde på. På den måde får vi selv gevinsten ud af det, vi har brugt krudt på, for så kan de tackle udfordringerne og varetage deres job fagligt kvalificeret.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Grunduddannelse, Studerende, TR og AMR