icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
loenstigning.gif
Snart stiger din løn, som resultat af Socialpædagogernes forhandlinger ved seneste overenskomst. Så tjek din lønseddel for oktober og se hvad lønstigningen betyder for dig.
Løn

Lønstigning på vej

Hvis du er offentligt ansat, kan du se frem til en lønstigning i oktober. Som led i de seneste overenskomstforhandlinger er der lønstigninger med oktoberlønnen 2023. Se hvad det betyder for dig.

429 kr. ekstra pr. måned kan en gennemsnitslønnet socialpædagog se frem til fra oktober. Hermed kommer den sidste lønstigning som blev aftalt ved OK21 til udbetaling.

Hvis du er ansat i en kommune, vil du få en lønstigning på 1,28 pct. For en gennemsnitslønnet socialpædagog med en løn på 33.537 kr., svarer det til en lønstigning på 429 kr. ekstra på lønsedlen fra oktober måned og frem.

Er du ansat som omsorgs- og pædagogmedhjælper er den gennemsnitlige løn 27.097 kr. pr. måned, hvilke giver en lønstigning på 347 kr. pr. måned.

Regionalt ansat
For ansatte i regionerne er stigningen 0,51 pct. For en gennemsnitslønnet socialpædagog med en løn på kr. 32.495 svarer det til en lønstigning på 166 kr. pr. måned. Er du ansat som omsorgs- og pædagogmedhjælper og tjener 26.773 kr. pr. måned, vil lønstigningen svare til kr. 137 pr. måned.

Lønstigningen vil fremgå af din lønseddel for oktober måned.

Forskellen
Når der er forskel på lønstigningen for de kommunalt og regionalt ansatte, skyldes det to ting. Lønstigningen består af to dele, dels de aftalte generelle lønstigninger ved overenskomstforhandlingerne og dels en stigning fra reguleringsordningen, hvilket samlet set giver lønstigningen i oktober måned.

Der er forskel på både de aftalte generelle lønstigninger og på lønstigningen fra reguleringsordningen i kommuner og regioner. Reguleringsordningen er den mekanisme, som sikrer, at lønudviklingen i den offentlige sektor følges ad med lønudviklingen i den private sektor.

Samlet lønstigning for OK-perioden
Hermed er de samlede lønstigninger som blev aftalt ved OK21 udmøntet. For de fleste medlemmer er lønnen siden foråret ’21 steget med omkring 1600 kr. i alt. Og for socialpædagoger med en anciennitet på over 10 år er lønnen steget med godt 1800 kr.

De næste lønstigninger vil blive aftalt med OK24.

Se de aktuelle lønsatser her: Lønsatser (sl.dk)

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Overenskomst, OK 2021