icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Handicappede

Aktion Postkasse

Dansk Handicap Forbund vil have folk til at sende postkort til regeringen med opfordring til at skaffe bedre tilgængelighed og boligforhold for handicappede

  • Af Kurt Ladefoged
  • 19-2004 /

Kun syv procent af alle lægeklinikker i Danmark er indrettet, så en kørestolsbruger kan benytte dem. Så mens den danske befolkning har frit sygehusvalg, har de handicappede ikke engang et frit lægevalg.

Med denne begrundelse er Dansk Handicap Forbund (DHF) i denne uge gået på gaden med en række humoristiske postkort, der kan sendes til den ansvarlige "handicapminister", erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen.

Tilgængeligheden til de danske folkeskoler er også i fokus i DHF's kampagne. Således er kun tre procent af skolerne indrettet til handicappede. Og det selv om der er undervisningspligt i Danmark.

Men det er ikke kun tilgængelighed til offentlige og almene bygninger, der kampagnens fokus. Den anden del af kampagnen er rettet mod de handicappedes boligforhold.

- Vi har også ønsket at sætte fokus på den katastrofale mangel på egnede boliger til handicappede og den uanstændige hjælp i hjemmet, der i dag tilbydes. Mange handicappede har således kun mulighed for at komme i bad en gang om ugen, siger DHF's formand, Jan Jørgensen.

Derfor håber han, at befolkningen vil tage godt handicapforbundets medlemmer, når de møder dem med postkortene.

Postkortene er adresseret til Dansk Handicap Forbund, hvor formand Jan Jørgensen efter aktionens afslutning vil overdrage kortene til Bendt Bendtsen.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse