icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Pædagogiske Dage

Peter Kristensen om moderne tider

Amtskredsformanden i Nordjylland forklarede, hvorfor Pædagogiske Dage 2005 var opkaldt efter Chaplins film, Moderne Tider

  • Af Bjarne Hesselbæk og Maria Rørbæk
  • 07-2005 /

Peter H. S. Kristensen, der er amtskredsformand for SL i Nordjylland, lignede en glad mand, da Pædagogiske Dage 2005 var vel overstået, og de mange socialpædagoger vendte næsen hjemefter.

I sin velkomsttale havde han forklaret, hvorfor arrangementet var opkaldt efter Charlie Chaplins film "Moderne Tider":

- I Moderne Tider viser den store lille mand, at uanset modgang og modstand vandrer man lystigt ud i verden. I det pædagogiske arbejde møder vi både modgang og modstand. Men vi hjælper hinanden med at holde modet oppe. Vi klarer det i kraft af vores profession og det gode solide fællesskab, vi skaber sammen med kollegerne.

Han understregede, at hverken modstand i form af dårlige rammer, nedskæringer eller forringelser har forhindret det socialpædagogiske fag i at bevæge sig fremad:

- Vi har udviklet nye tilbud, der dækker behovene bedre. Vi er blevet klogere. Vi vil blive bedre til at formidle det vi gør. Og vi ved, at der ikke findes én rigtig løsning. Vi har brug for hele den farverige palet af muligheder. Fordi vi er forskellige - og fordi de mennesker, vi arbejder for og med er forskellige, sagde han fra talerstolen.
Yderst tilfreds Da konferencen var slut, var Peter H.S. Kristensen selv blevet lidt klogere på de "moderne tider", vi lever i:

- Jeg synes, at de tre hovedtalere, Henrik Dahl, Thomas Ziehe og Tor Nørretranders, bandt det hele sammen på en god måde. Selv om de havde et forskelligt udgangspunkt, var der alligevel noget fælles i oplæggene. Henrik Dahl indledte med at fortælle, hvordan han og hans bedstemor oplevede verden fra vidt forskellige udgangspunkter og Thomas Ziehe førte det videre ved at fortælle om den nye ungdomskultur. Det handler om, at vi skal lære at erkende de nye måder, mennesker er sammen på.

Peter H. S. Kristensens pointe er, at "de moderne tider" ikke er blevet ringere end "gamle dage".

- De er bare anderledes.

I hans øjne levede Pædagogiske Dage 2005 fuldt ud op til forventningerne.

- Der var nogle gode faglige input, og folk fik mulighed for at snakke sammen på kryds og tværs. Jeg er yderst tilfreds.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Teori og metode