icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Vedr Masterkort

Jeg har med posten modtaget materiale fra Socialpædagogerne, som opfordrer til, at man via medlemskab af fagforeningen får et Mastercard, med diverse tilknyttede rabatordninger. Fagforeningen beder os som TR videreformidle dette til vores medlemmer på arbejdspladsen – sammen med en opfordring til kollegerne om at tage godt imod det.

Jeg må indrømme, at denne henvendelse undrer mig. Er det nu blevet en af mine opgaver som TR??

Mastercard har de sidste år præsteret en aggressiv markedsføring i Danmark. De har blandt andet etableret samarbejde med Kvickly og LIC og har fået sammenføjet disse forretningers rabatordninger med brug af kreditkortet Mastercard. Nu har LO ligeledes indgået samarbejde med det multinationale Mastercard – for at glæde medlemmerne.

Mastercard må regne med at tjene penge på aftalen, på de høje renter, som nogle medlemmer alligevel kommer til at betale, når de ikke får valgt den rigtige betalingsform, eller ikke har pengene, den dag de skal betales. Mastercard gør det ikke for medlemmerne i den danske fagbevægelses skyld.

Sandsynligvis regner de også med at vinde markedsandele fra andre kreditkort

For mig er det ikke særligt positivt at opfordre folk til at finansiere deres medlemskontingent gennem (øget) forbrug. Fagbevægelsen bør heller ikke bruge muligheden for besparelser via Mastercard som incitament til at melde sig ind i fagforeningen. Det må være andre forhold, som får folk til at organisere sig.

Som TR ser jeg som min kerneydelse – meget overordnet – at arbejde for bedre arbejdsvilkår for medlemmerne, og deri indgår for mig ikke at promovere et Mastercard.

Det burde heller ikke være en opgave for fagforeningen

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Debat