icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Netværk

Forbinder fagfæller og kollegaer

Facebook vrimler med grupper, der samler mennesker om en bestemt sag eller emne – for eksempel arbejdspladsen

os, der arbejder i Autismecenter Storstrøm”,

“Jeg arbejder med udviklingshæmmede – og er stolt af det.”

”Ansatte på Sølund”.

Facebook vrimler med grupper, der samler kollegaer og fagfæller.

Helt konkret består en Facebook-gruppe af en medlemsliste, hvor du kan se billede og navn på hver af gruppens medlemmer – og med et klik kan skrive en hilsen til dem.

Som det første af Socialpædagogernes Landsforbunds faglige netværk er “Udstødte og marginaliserede med­ borgere” gået på Facebook.

-Jeg tror, det er mere nærliggende for vores medlem­ mer. Når du alligevel er inde på Facebook, er det nemt også lige at kigge på gruppens side, vurderer bestyrel­ sesmedlem Gitte Lundgren.

Derudover kan der være forskellige diskussioner, beskeder på opslagstavlen “væggen”, billeder, videoklip og links til andre grupper eller hjemmesider.

Sådan finder du en Facebook-gruppe


Du skal oprette en facebook-profil for at søge efter facebook-grupper.

Det gør du på www.facebook.dk herefter kan du søge ved hjælp af søgefeltet i øverste højre hjørne. 


Socialpædagog Gitte Lundgren har oprettet to faglige Facebook-grupper.

Den ene, “Udstødte og marginaliserede medborgere”, har hun åbnet i sin egenskab af bestyrelsesmedlem i det faglige netværk af samme navn. Netværket er et af de i alt 16 netværk, som Socialpædagogernes Landsforbund har oprettet for medlemmer, der arbejder inden for samme – mindre – arbejdsområde.

Hovedformålet med netværkene er at udvikle faglighed og fagets kvalitet på et særligt socialpædagogisk område, og netværkene har længe haft deres egne undersider på www.sl.dk

Alligevel foretrækker “Udstødte og marginaliserede medborgere” at bruge Facebook – for eksempel til at vise billeder fra sidste landsmøde.

-Jeg tror, det er mere nærliggende for vores medlemmer. Når du alligevel er inde på Facebook, er det nemt også lige at kigge på gruppens side, vurderer Gitte Lundgren.

Netværksmedlemmerne bruger også Face-book-gruppen til at finde hinanden, så de kan sende individuelle beskeder og måske starte et Facebook-venskab.

-På den måde kan vi holde linien varm, selv  om vi kun mødes fysisk to gange om året. Nogle af vores medlemmer bruger også Facebook-mail til at give hinanden faglige input, fortæller Gitte Lundgren.

Bevarer kontakten
Den anden Facebook-gruppe, “St. Dannesbo”, har Gitte Lundgren åbnet i sin egenskab af forstander på forsorgshjemmet i Odense. Herigennem kan nuværende og tidligere kollegaer blandt andet se og vise billeder fra fester, og bevare kontakten efter jobskifte.

-St. Dannesbo-gruppen er et hit, fordi vi er en relativ stor arbejdsplads med deraf følgende udskiftning. For eksempel har vi cirka 12 studerende om året, og gennem gruppen kan de bevare kontakten og holde sig ajour med St. Dannesbo. Måske betyder det, at de søger job hos os, når de er færdiguddannede. Vores vikarer bruger også gruppen, og føler på den måde et tilhørsforhold, siger Gitte Lundgreen.

Indtil videre har omkring halvdelen af de ansatte på St. Dannesbo meldt sig ind i Facebookgruppen, men der kommer hele tiden flere og flere. Der er ingen Facebook-tvang, og de ansatte kan også vælge at få informationerne via intranettet.

St. Dannesbos gruppe er lukket, så det kun er medlemmer, der kan se billeder og beskeder.

-Det er dels fordi, vi har fotos fra diverse fester, dels fordi der er beboere med på nogle af billederne, forklarer Gitte Lundgren.

Gruppen “Ansatte på Sølund” er derimod åben, og her er der ingen beboerbilleder. Til gengæld kan man gennem gruppen få sat ansigt på nogle af de i alt 700 mennesker, der arbejder i Landsbyen Sølund.

-Vi mødes ikke særligt meget på tværs af boenhederne, så sådan en Facebook-gruppe kan være med til at skabe et fællesskab. Konkret har jeg selv brugt den til lige at sætte ansigt på en person, som jeg skulle have en samtale med, fortæller fællestillidsrepræsentant Erik Borring.

Til gengæld ville han på grund af den manglende it-sikkerhed aldrig bruge Facebook til at diskutere personsager.

-Jeg ville højst skrive en besked om, at jeg havde mistet et telefonnummer og gerne lige ville ringe en person op, siger han.

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Uddannelse