icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommunalvalg

Endnu flere fik plads i byråd

Antallet af socialpædagoger i de nye byråd nu oppe på 30. Desuden blev det også til et medlem i Region Syddanmark

  • Af Kurt Ladefoged
  • 26-2009 /

Vi skrev i sidste nummer af Socialpædagogen, at 27 socialpædagoger er valgt ind i de nye byråd. Det er faktisk gået endnu bedre, idet ‘fintællingen’ nu har vist, at 30 socialpædagoger er valgt ind i byråd, mens det blevet til et enkelt regionsrådsmedlem.

Først ringede socialpædagog Elsebeth Berthelsen ind til os og fortalte, at hun er blevet valgt ind i byrådet i Kalundborg Kommune for SF.

Elsebeth Berthelsen er på 15. år ansat i Specialcentret Kalundborg som hjemmevejleder.

– Centret bliver desværre nedlagt omkring 1. februar med massefyringer til følge. Fremover skal alle hjemmevejledere arbejde på døgninstitutioner. Så lige nu er stemningen ikke så god hos os, fortæller Elsebeth Berthelsen.

Desuden er Gitte Blume for tredje gang blevet valgt ind i  Faxe Kommune for Socialdemokraterne. Hun blev første gang valgt ind i 2002.

Endelig er Flemming Møller for SF blevet valgt ind i Gribskov Kommune, hvor han hidtil har været 2. viceborgmester. I det nye byråd bliver han medlem af det magtfulde økonomiudvalg.

Indvalgt i regionsråd
En socialpædagog fik også plads i et af regionsrådene. Det er Finn T. Hansen, Vejle, der blev indvalgt i Region Syddanmark for SF.

Vi skal naturligvis beklage, at vi ikke fik alle med i den første artikel, siger Socialpædagogernes kommunikationschef Bjarne Hesselbæk.

–Men må samtidig gøre opmærksom på, som vi også har skrevet i Socialpædagogen og på hjemmesiden, at kandidater til by- og regionsråd selv må gøre os i Kommunikationsafdelingen eller i den lokale kreds af Socialpædagogerne opmærksomme på, at de er kandidater til et valg. Ellers har vi ikke en chance for at vide det.

–Når valget er overstået sammenligner vi så kandidatlisten med Indenrigsministeriets liste over valgte. Det er sådan vi får resultatet af valget, siger Bjarne Hesselbæk.

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik